23948sdkhjf

Nu indvies de første almene boliger i Københavns Nordhavn

Mens håndværkerne stadig knokler med at færdiggøre byggeriets sidste etaper, er de første beboere allerede flyttet ind i Orienten, hvor de blandt andet har glæde af tre store tagterrasser med udsigt over Københavns Nordhavn. 

Orienten står klar til indvielse den 19. februar, skriver Københavns Kommune Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse. 

Med Orienten får Århusgadekvarteret i Nordhavn 95 nye almene familieboliger, 12 nye almene ungdomsboliger og 24 nye boliger til københavnere med særlige behov. Med daginstitution og erhvervslejemål i stueetagen bliver der kort vej til børnepasning og indkøb for husets mange nye beboere. 

Skiftede entreprenør efter konkurs

Orienten blev færdiggjort af JCN Bolig, som overtog projektet ved indgangen til 2019 projektet efter, at Daurehøj Erhvervbyg gik konkurs i december 2018. 

Projektet opføres af boligselskabet Domea og er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter i samarbejde med tegnestuen KHS. 

Det 14.000 kvm byggeri har som mål at være socialt bæredygtigt. Derfor er de 131 lejemål billigere end i resten af kvarteret, mens de er fordelt over familieboliger, ungdomslejligheder og boliger til borgere med særlige behov:

– Nordhavn skal være en blandet bydel for alle københavnere. Jeg er glad for, at vi nu kan indvie de første almene boliger i området, siger Københavns overborgmester Frank Jensen i pressemeddelelsen. 

Målet er, at 25 procent af boligerne i fremtidige etaper af Nordhavn skal være almene. 

Det første af flere almene boligprojekter
Orienten er på mange måder et utraditionelt alment byggeri med rå vægge, dobbelthøje rum, store vinduespartier og altaner med skæve vinkler. Gårdmiljøet er etableret i flere niveauer og med plads til legeplads, nyttehaver og andet efter beboernes ønsker. Byggeriet overholder desuden alle krav til at kunne blive bæredygtighedscertificeret. 

Århusgadekvarteret er planlagt, før man kunne stille krav i lokalplaner om almene boliger. Derfor er Orienten det første af en række almene boligbyggerier i bydelen Nordhavn. Det er Boligselskabet Domea København, der har været bygherre på projektet. 

– Vi er pavestolte over at bygge de første almene boliger i Københavns Nordhavn – både fordi vores beboere får nogle attraktive og spændende lejligheder i et boligbyggeri med tydelige arkitektoniske kvaliteter, men også fordi Orienten kommer til at gøre en forskel for bydelen. Vi bringer noget liv og mangfoldighed ind i Nordhavnen, som kommer hele området til gode, siger formand for Boligselskabet Domea København Villy Brejning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204