23948sdkhjf

Kæmpeopgave at skifte identitet

Zeppelin Danmark A/S er den nye Caterpillar import i Danmark, men bagefter skiftet ligger en kæmpeopgave i rebranding fra Pon til Zeppelin

Caterpillar eller blot CAT har et stærkt image i Danmark, og har i mange år været associeret med Pon Equipment. Men fra 1. januar er det tyske Zeppelin, der skal stå på visitkortet. Og det er ikke en opgave, man tager let på i koncernen, og opgaven er ret omfattende, fordi det indebærer en ændring af identiteten, og den fremgår jo af alt materiale fra firmaet.

- Det er jo hele vort ansigt udadtil, der skal ændres til det nye navn, og det kan godt være svært at forestille sig, hvor meget det egentligt indebærer, siger marketingkoordinator Lars Poulsen fra Zeppelin Danmark A/S til Licitationen Byggeriets Dagblad.

- I princippet skulle alt være klar den 1,. januar, men noget før den dato var vi allerede i gang med at gøre klar til navneændringen. Det betød et tæt samarbejde med marketingfolk fra den nye ejer i München. Der skulle indhentes en række tilladelser, og alt skulle være godkendt, klappet og klart, inden noget slap ud, eller blev ændret. Noget af det, der var rigtigt vigtigt at få på plads er hjemmesider og sociale medier, fordi det er det, der går hurtigst, siger han.

Lars Poulsen har haft mailkorrespondance i lange baner for at få det hele på plads til tiden.

- Jeg har faktisk haft en korrespondance på ca. 800 mails bare i den anledning - og det er ikke helt slut endnu, siger han. Julen blev stort set inddraget til arbejdet, og mange lange aftner og weekender er det også blevet til.

- Bare tag et eksempel som CVR-numre til alle vore biler. De skulle alle være udskiftet til tiden, for man må ikke køre rundt med et forkert nummer, siger Lars Poulsen.

Lars Poulsen fortæller at man i forberedelserne til det nye brand, havde en liste på godt 100 punkter, som alle skulle adresseres, inden arbejdet kunne gå i gang.

Det er al merchandise, trøjer, jakker, brevpapir, kuverter, flag, mærkater til maskiner med videre.

- Vi bad alle vore kolleger om at komme med det, de fik øje på, så vi ikke glemte noget. Vi har gennemgået hele vort lager, vore værksteder, vores klargøring, servicebiler, reservedelslager og selvfølgelig vore kontorer for ikke at overse noget, fortæller Lars Poulsen, som viser en CAT minigraver frem på den netop overståede kloakmesse i Fredericia, hvor der sidder en mærkat med det nye navn på.

- Logoer skulle være klar. Og der er meget der skal være på plads der, for de skulle frigives helt præcist, så de ikke kom for tidligt og ikke for sent ud, siger han, og tilføjer at det eneste man ikke har på plads endnu, er skiltene på bygningerne, fordi de skal leveres fra en svensk leverandør, som er godkendt til opgaven, men som har fået rigtigt travlt på grund af den store opgave, der jo også dækker Sverige.

Samtidig siger han også, at det er en god anledning til lige at tænke sig om en ekstra gang, når man har fat i de mange ting, der skal ændres.

- Er der noget vi kan gøre på en anden måde, eller noget vi kan gøre bedre eller mere effektivt. Det er også en proces, siger Lars Poulsen.

- Det er krævende men også spændende at løse en sådan rebranding-opgave, siger han.

Også salgsdirektør Michael Bahn Jørgensen har været på hårdt arbejde i tiden op til Zeppelins overtagelse.

- Det hele er i sin vorden endnu. Det kommer til at tage nogen tid. Der kommer til at ske en masse spændende ting fremover. Det er jeg ikke i tvivl om, siger han til Licitationen, og påpeger at der jo er nogle virksomheder i denne samenhæng, som skal samkøres, synergier findes i det omfang det er muligt, samarbejdsformer identificeres og iværksættes, med videre.

- Jeg synes det er vigtigt at påpege, at alle har været enormt positive omkring det, der sker nu, siger Michael Bahn Jørgensen.

Læs mereSå skifter Caterpillar-import navn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109