23948sdkhjf

Fra lade til kontor: Nye vinduer værner om oprindeligt udtryk

I Aalborg-bydelen Gammel Hasseris har en bevaringsværdig lade fra 1877 netop gennemgået en omfattende renovering. Vinduer og døre er leveret af Outrup, som har stilet mod at matche et moderne kontormiljø uden at gå på kompromis med ejendommens såvel som bydelens landsbylignende udtryk.

Renoveringsarbejdet i laden, der fremover skal være kontor for PR- og kommunikationsbureauet Publicityk, er sket med nøje udvalgte byggematerialer, der ikke alene skal værne om ejendommens og bydelens oprindelige arkitektur, men også leve op til nutidens krav om funktionalitet og indeklima. Derfor blev der blandt andet valgt energirigtige døre og vinduer fra vinduesproducenten Outrup, som også bevarer ejendommens oprindelige staldvinduer:

– Vi søgte en vinduesløsning, der levede op til standarderne for moderne kontorbyggeri, men som samtidig komplimenterede bygningen og bydelens oprindelige udtryk. Ladebygningen er nemlig klassificeret bevaringsværdig og er dermed underlagt en række lovmæssige restriktioner og krav til vinduernes farve, størrelse og udformning, som selvfølgelig skulle overholdes, fortæller direktør i Publicity, Esben Lind.

Nyt møder gammelt
Outrup Vinduer & Døre har leveret vindues- og dørpartier til bygningen, som dels energioptimerer ejendommen og dels bevarer bygningens udtryk, fortæller direktør hos Outrup, Henrik Nyby:

– Vi har stor respekt for klassisk byggeri og går derfor til opgaven med stor omhu og omtanke. I Karensmindes tilfælde monterede vi en række vinduer på indersiden af de eksisterende staldvinduer, så vi dermed kunne bevare ejendommens oprindelige udtryk og samtidig energioptimere efter nutidens standarder, forklarer han og fortsætter:

Det betyder, at Publicity nu har fået topmoderne kontorfaciliteter, der på charmerende vis bærer præg af ladens tidligere formål og således også matcher resten af bydelen.

Hos Publicity stod et lyst og åbent kontormiljø øverst på ønskelisten. Derfor valgte man samtidig at inkorporere en række store vindues- og dørpartier til erstatning for ladens porte mod syd, øst og vest:

– Vinduespartierne går fra gulv til loft og giver et indbydende og lyst arbejdsmiljø. Desuden kan man følge med i, hvad der foregår uden for ejendommen, hvilket har resulteret i et dynamisk og livligt kontormiljø, forklarer Henrik Nyby afslutningsvist.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141