23948sdkhjf

Så skifter Caterpillar-import navn

Zeppelin Danmark A/S er navnet på det selskab, der i Danmark skal drive Caterpillar-importen. Myndighederne har godkendt tyske Zeppelins overtagelse af CAT-importen fra hollandske Pon

Ca. 800 medarbejdere i Danmark, Grønland, Færøerne, Sverige, samt salgs- og serviceaktiviteter for MaK-motorer i Baltikun, Finland, Island og Færøerne, har fået ny arbejdsgiver.

I Danmark skifter ca. 100 medarbejdere arbejdsgiver fra Pon Equipment til Zeppelin. Handlen omfatter desuden også drev- og energisystemer samt maskin- og materieludlejning. Det fortæller den nye ejer i en pressemeddelelse.

I Danmark fortsætter den hidtidige adm. direktør Annette Jacobsen som chef for det nye setup. Tyske Zeppelin er den mest succesfulde af de partnere, som Caterpillar har over hele kloden.

Langsigtede mål
"Vi glæder os til at fortsætte Zeppelin-koncernens succeshistorie sammen med vores nye nordeuropæiske kolleger og vores mangeårige partner Caterpillar. Nu vil vi også kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa skræddersyede løsninger", siger Peter Gerstmann, administrerende direktør for Zeppelin GmbH, om den succesfulde gennemførelse af handlen, i pressemeddelelsen.

Stor europæisk koncern

I regnskabsåret 2018 omsatte koncernen for 2,9 milliarder euro. Zeppelin GmbH er koncernens holdingselskab med juridisk hjemsted i Friedrichshafen og hovedkontor i Garching bei München. Zeppelin-koncernen er en fondsvirksomhed. Dens rødder ligger i Ferdinand Graf von Zeppelins oprettelse af Zeppelin-fonden i året 1908. Indtil i dag er Zeppelin-fonden direkte og via Luftschiffbau Zeppelin GmbH indirekte aktionær i virksomheden.

Zeppelin forfølger en solid, langsigtet vækststrategi og ser stort potentiale i de nye salgs- og serviceområder. På disse markeder skal maskinparken udbygges målrettet og konsekvent, og reservedels- og serviceforretningen forstærkes med udvidede servicekoncepter. Et yderligere tyngdepunkt ligger i opbygningen af en slagkraftig Rental Organisation samt fremme af handlen med brugte maskiner.

forbindelse med udvidelsen omrokerer Zeppelin-koncernen også sine strategiske koncernenheder (SGE). Forretningen med entreprenør- og minedriftsmaskiner bliver gennemført på de nye salgs- og serviceområder i en selvstændig SGE under navnet "Baumaschinen Nordics". Ledelsen af denne SGE og forretningsledelsen i de nye koncernselskaber i Sverige og Danmark overtages af Volker Poßögel, den hidtidige leder af den stratetiske koncernenhed Power Systems.

Sitech kommer med
Ud over salgs- og servicepartnerskabet med Caterpillar integrerer Zeppelin også Sitech-selskaberne i Sverige og Danmark. Disse er specialiserede med hensyn til salg og service af produkter fra den amerikanske teknologikoncern Trimble. Trimble er verdens førende producent af maskinstyrings-, GPS- og flådestyringssystemer og tilbyder hard- og software til byggeplanlægning og til styring af integrerede byggeprocesser.

Også skibsmotorer
Som et yderligere element i handlen overgår Baltic Marine Contractors (BMC) med hjemsted i Tallinn, Estland fra Pon til Zeppelin. I dette selskab har man samlet salgs- og serviceaktiviteterne for mærket MaK, som tilbyder premium-skibsmotorer og store gasmotorer til energifremstilling.

Fremover overtager Zeppelin ikke kun salg og service af disse motorer i Danmark, Sverige og Grønland, men også i de baltiske lande (Estland, Letland, Litauen), samt i Finland, Island og på Færøerne.

Som navnet antyder, har det tyske firma faktisk med luftfartsindustrien at gøre, og firmaet kan trække sine aner tilbage til 1908.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141