23948sdkhjf

Producent arbejder med vinterudbud for næste år

Nogle kommuner er allerede nu i færd med at forberede udbud for 2020. Det mærker man hos Epoke A/S

Niveauet af udbud fra kommunerne landet over har ikke ændret sig meget, men hos Epoke A/S i Vejen mærker man allerede nu at interessen for at udbyde vinterkørsel og indkøb af materiel, faktisk er under forberedelse mange steder.

- Egentligt er det ikke meget anderledes and andre år, men mange tror, at vi er færdige med at sælge til denne vinter. Det er vi ikke, især hvis der kommer rigtig vinter, så er der nogle, der har brug for materiel, siger CCO i Epoke, Peter Bertelsen til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Dansk men verdenskendt
Den danske, men verdenskendte producent af vintermateriel, Epoke A/S, sælger saltspredere med videre til det meste af verden. Firmaet følger vinterperioden regnskabsmæssigt, og afslutter med udgangen af februar.

- Vi har faktisk solgt 20 procent flere maskiner i år. Til gengæld har vi på grund af en stort set mangelende vinter sidste år manglet et helt kvartal på værkstedet, og det kan selvfølgelig godt mærkes, tilføjer han.

Udvikler på præcision
Peter Bertelsen fortæller at det er markeder som Holland, Slovenien og Frankrig, hvor der er kommet godt gang i salget, og Norge, som i en tid har været lidt nede, når det gælder indkøb af vintergrej hos Epoke A/S, er kommet rigtigt godt med igen.

Firmaet arbejder i øjeblikket på nye udviklinger, især på de mindre saltspredere.

- Der er GPS på alle vore maskiner, men vi vil gerne have de mindre maskiner gjort mere effektive og ikke mindst præcise, og det arbejder vi på, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Godt gang i aktiviteten
Det danske marked for saltspredere ændrer sig ikke så meget fra år til år, for firmaet sidder i forvejen på langt den største markedsandel. Men der er naturligvis en vis udskiftning de forskellige steder, og nye aktører, entrerenørerne, skal også have nyt grej ind imellem.

Selskabet omsatte i 2018-19 regnskabet for 227 mio. kroner, hvilket er bedre end året før. Indtjeningen fulgte også trop, i det man fik vendt to års underskud til et overskud på godt 9 mio. kroner.

Selskabet beskæftiger knap 150 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297