23948sdkhjf

12.000 nye boliger i Albertslund - søger dialog med investorer og udviklere

De senere år er fremtidens lys blevet udviklet, førerløse busser afprøvet og Smart City-løsninger testet i Hersted Industripark i Albertslund. 

Nu skal det 160 hektar store erhvervsområde udvikles til en fremtidens bydel med 12.000 boliger, tusindvis af arbejdspladser, og med letbanen som rullebåndet, der forbinder området til resten af hovedstadsområdet. 

Rammerne for byudviklingsprojektet bliver udstukket i en ny masterplan, som kommunalbestyrelsen i Albertslund nu sender i høring. Det er også besluttet at sætte gang i lokalplanarbejdet med det første konkrete udviklingsprojekt i Hersted Industripark, der skal omdanne et erhvervsområde til boliger. 

Ifølge Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, skal masterplanen bidrage til, at Albertslund i endnu højere grad end i dag manifesterer sig som en grøn og bæredygtig velfærdsby i Hovedstaden. De eksisterende brede veje indsnævres, så der kan etableres cykelstier, fortove og parker. 

Bag masterplanen, som Urban Creators er rådgiver på, ligger et grundigt arbejde. Nu ønsker kommunen at komme i dialog med investorer og udviklere, så visionen og procesplanen for arbejdet kan gå ind i næste etape. 

På størrelse med Københavns Nordhavn
Udviklingen af Hersted Industripark skal ske i tre faser og forventes tidligst færdigt i 2045. I Første fase forbindes området med den nye letbane via en ny bygade. Dertil kommer rekreative områder og et urbant bydelscenter i området ved stationen. Senere kommer etableringen af de mere skovnære områder. 

I masterplanen deles Hersted Industripark op i 11 nye kvarterer med nye bebyggelser og beplantning. Hver især vil de have deres særegne karaktertræk, der relaterer sig til områdets historie og omgivelserne. 

Kvartererne bindes sammen af rekreative boulevarder, langstrakte parker på nedlagte veje, og grønne områder til idræt og leg. Den nyeste by- og transportteknologi kommer også til at spille en understøttende rolle i den fysiske og digitale infrastruktur. Blandt andet kommer førerløse busser, digitale informationsstandere, intelligent gadebelysning og super-cykelstier til at sætte nye standarder for, hvordan man skaber en moderne og grøn bydel. 

Planen skal i tråd med kommuneplanstrategien have rod i FNs verdensmål. Albertslund er kendt som den planlagte by med et unikt stisystem, hvor gående og cyklister er adskilt fra den tunge trafik på vejene. Det skal også være modellen i den nye bydel, som lige så stille skal se dagens lys og stå færdig på størrelse med Nordhavn i 2045.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172