23948sdkhjf

DLH tabte fart i tredje kvartal

Mens 2018 bød på stigende træpriser, har udviklingen i år gået i den modsatte retning. Det har sat spor hos trægrossisten DLH, der tirsdag aften måtte nedjustere forventningerne til året, efter de ellers havde fået et nyk op tilbage i maj. Det fremgår af en periodemeddelelse til fondsbørsen.

Forventningerne til årets omsætning ligger nu på 325 mio. kr., og dermed på nøjagtigt samme niveau som før opjusteringen i maj.

– Vi havde forventet en mindre priskorrektion i år, men det er kommet bag på os, at priserne er fortsat med at falde ind i andet halvår, fortæller bestyrelsesformand i DLH, Michael Hove.

Over årets første ni måneder har trægrossisten realiseret en omsætning på 258,9 mio. kr., og dermed holder man kursen fra sidste år, hvor der i samme periode blev omsat for 259 mio.

– Den gode nyhed er jo, at vi har kunnet absorbere prispresset, fordi vi solgt større mængder og dermed vundet markedsandele, lyder det fra Michael Hove.

Driftsresultatet, EBIT, landede på 7,8 mio. kr. efter indregningen af et igangværende warrant-program, der trak 1,1 mio. kr. ned samt implementeringen af IFRS 16, der til gengæld trak i den positive retning med 0,2 mio. kr. I de første ni måneder af 2018 lå EBIT til sammenligning på 10,2 mio. kr.

Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104