23948sdkhjf

DLH sælger driften til nyt norsk/svensk konsortium

En afvikling, en genopretning og en storstilet turnaround. Det er ikke småting, trægrossisten DLH har været igennem de senere år, og tirsdag lød det så i en børsmeddelelse, at der er indgået en betinget aftale om salg af alle driftsmæssige aktiviteter.

Køberen er et konsortium bestående af det norske selskab Treschow Fritzøe AS og det svenske selskab Ljunghold AB, som sammen vil etablere et nyt dansk selskab, der skal drive DLH’s driftsmæssige aktiviteter videre.

Den samlede transaktionssum udgør 112,5 mio. kr., og for den pose penge kan det nye konsortium så overtage ”alle aktiver med undtagelse af kontant indestående, de ophørende aktiviteter og selskabets skattearkiv”, lyder det i meddelelsen. I hovedtræk betyder det varelager, debitorer, driftsmidler, goodwill, leasingforpligtelser til lejemål i Horsens og Søborg, leasingforpligtelser til biler og trucks, varekreditorer samt visse øvrige forpligtelser inklusiv alle medarbejdere.

– Salget af DLH’s grossistvirksomhed afslutter en 3 års målrettet og meget succesfuld turnaround-proces, hvor DLH-koncernen efter nogle turbulente år med massive underskud og meget høj gæld først skulle afvikles og herefter genoprette en dansk drift med lønsom vækst, udtaler bestyrelsesformand Michael Hove om processen.

Det rigtige tidspunkt
I marts kunne DLH præsentere det bedste regnskab siden 2007, og på den baggrund vurderede koncernens bestyrelse, at trægrossisten var klar til at indgå i en konsolidering, hvorfor der blev sat gang i en strategisk review-proces.

– Der har været afsøgt mange muligheder, og det er bestyrelsens vurdering ud fra et helhedshensyn til DLH’s fortsatte drift som selvstændig dansk virksomhed, medarbejderne, konkurrencesituationen på det danske marked, strategisk match med Treschow Fritzøe AS/Ljunghold AB samt den til aktionærerne tilbudte præmie, at processen har fået en succesfuld konklusion for alle parter, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Salgsaftalen er betinget af, at DLH’s aktionærer takker ja på den ekstraordinære generalforsamling, der afholdes torsdag d. 5. december. Gør de det, og kan betingelserne for at lukke handlen desuden opnås uden væsentlige ændringer i forhold til det aftalte, forventes den såkaldte closing at ske 31. december 2019 dog med mulighed for udskydelse til 31. marts 2020.

Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142