23948sdkhjf

Ny etape skydes i gang for område med 2.000 boliger i Brøndby

Nu starter en ny etape i gang i Kirkebjerg, der skal udvikles fra erhvervsområde til en bydel i Brøndby, og dermed lyder også startskuddet for de kommende boligbyggerier. 

Det skriver Brøndby kommune i en pressemeddelelse. 

Nu er man klar til at udvide områdets hovedåre, Kirkebjerg Parkvej, med fortove og cykelsti op til kommunegrænsen ved Glostrup. Dermed færdiggøres det arbejde, der blev påbegyndt med udbygning af vejen op mod Kirkebjerg bydelscenter i 2016. 

Anlægsgartner Gottlieb A/S skal være entreprenør på anlægsarbejdet, der går i gang i løbet af november 2019 og forventes afsluttet ved udgangen af 2020. 

Projektet er blevet til i samarbejde mellem Brøndby Kommune og ingeniørfirmaet Niras. 

- I Brøndby kommunalbestyrelse vil vi gerne vise, at området nu skifter status. Derfor skal Kirkebjerg Parkvej passe til det kommende boligområde og signalere andet end trafik med tunge lastbiler. Flere af grundejerne er ved at gøre klar til at kunne bygge de nye boliger, og det ser vi frem til, siger udvalgsformand for teknik og miljø Vagn Kjær-Hansen, i pressemeddelelsen. 

Konkret indebærer arbejderne, at den eksisterende vej udvides med separat fortov og cykelsti i hver kørselsretning. Desuden bliver der plantet træer langs hele strækningen, der skal give vejen et allé-lignende præg. Enkelte steder etableres der mindre lommer til parkering langs vejen. Af hensyn til trafiksikkerhed bliver den eksisterende kørebane indsnævret. 

Kirkebjerg Parkvej vil være åben for trafik i anlægsperioden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11