23948sdkhjf

9.000 kvm i Herning - næste etape på vej på sygehusgrund

Hvis du går en tur i området mellem Nørgaards Alle, Skolegade og Pontoppidansvej i Herning, så befinder du dig i Etape II af Herning+, et stort byomdannelsesområde på sygehusgrunden i byen. Nu er denne del af området sendt i udbud, oplyser Herning Kommune. 

Arealet er omkring 9.000 kvm stort og rummer i dag parkeringspladser og hospitalets psykiatri-afdeling. 

Noget anderledes kommer stedet dog til at se ud, når Regionshopitalet Herning flytter til det nye supersygehus i Gødstrup i 2021, og omdannelsen af sygehusgrunden kan begynde. 

Tanken er, at Etape II hovedsageligt skal rumme boliger, men også visse former for erhverv. 

I udbudsbetingelserne står der desuden, at der skal tages hensyn til arkitekturen i området. 

- Vi lægger blandt andet vægt på, at der er god, arkitektonisk sammenhæng mellem det kommende nybyggeri og den ældste del af sygehuset, som det udbudte område støder op til, siger Marius Reese, planchef ved Herning Kommune, i pressemeddelelsen. 

Tilbage i 2018 blev det 60.000 kvm store areal Etape I solgt til KPC for 113,9 mio. kr.  

Herning giver sig selv et plus

2020 overtager Herning Kommune det 100.000 kvm store sygehusområde, når Regionshospitalet Herning flytter til Gødstrup. Herning+, som området er døbt, skal blive en helt ny bydel med nye boliger, byliv, grønne gader og byrum vil føje sig til Herning centrum

Visionen er en levende bydel hvor bylivet koncentreres på særlige steder. Der skal være byrum, der orienterer sig ud mod Hernings indbyggere, og der skal være byrum, der alene henvender sig til bydelens kommende beboere.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125