23948sdkhjf

M.J. Eriksson udvider over og under jorden i Københavns Nordhavn

M.J. Eriksson udvider den tungt trafikerede Sundkrogsgade i Københavns Nordhavn og etablerer samtidig flere forsyningsledninger til områdets nye boliger og virksomheder.

Arbejdet omfatter projektering og udførelse af udvidelsen af vejen fra to til fire spor mellem Kalkbrænderihavnsgade og Stubbeløbgade, samt etablering af de nye adgangsveje Helsinkigade og Orientkaj til Århusgadekvarteret og Sundmolen.

Samtidig er en vigtig del af projektet omlægning af eksisterende ledninger samt etablering af nye forsyningsledninger: Fjernvarme- og fjernkøleledninger plus gas- og el-ledninger.

- Trafikken på Sundkrogsgade skal kunne fortsætte under vores arbejde, ligesom alle eksisterende forsyningsledninger i området også skal være i brug, mens vi etablerer de nye, forklarer projektleder Jan Bach Nielsen fra M.J. Eriksson, i en pressemeddelelse om arbejderne.

Entreprenørvirksomheden fra Brøndby Strand, som med skaktene til alle stationerne på Metro Cityringen netop har færdiggjort sin hidtil største anlægsopgave, udfører arbejdet i Nordhavn for Udviklingsselskabet By & Havn.

Ser markante fordele i fjernkøling
Opgraderingen af Nordhavns infrastruktur er tiltrængt. Ifølge planerne skal der i de kommende år bygges i alt 3,5 mio. kvm boliger butikker, kontorer, skoler og kulturtilbud.

Behovet for køling af boliger, kontorer og store IT-systemer stiger, og i København har en række virksomheder og institutioner valgt at få fjernkøling, der er baseret på blandt andet havvand. 

Som ved fjernvarme bliver det kolde vand distribueret gennem rørledninger til kunderne. Her kan luften i deres eget ventilationssystem køles med en veksler, og i forhold til konventionel køling kan teknologien reducere omkostninger omkostningerne til køling samt udledning af CO2 markant.

Projektet skal afsluttes i 3. kvartal 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142