23948sdkhjf

Bæredygtighed bliver maskinernes nye mantra

Stemas byder ind på bæredygtighed med tre maskintyper af forskellige fabrikater

Maskinimportøren Stemas, der er en del af JMM Group, har i øjeblikket tre maskiner af forskellige typer at byde ind med, når der skal være fokus på bæredygtighed.

For nylig kunne de tre maskiner ses på en konference i København.

- Det er dejligt at kunne være med i allerforreste række, når der sættes fokus på bæredygtigt materiel til fremtidens byggeri med klimavenlige maskiner, siger Robert Kjærgaard.

- Vi kan vise materiel, der med el-drift nærmest er blevet veteran inden for bæredygtighed, materiel der stadig er fremtid, og materiel der kan medvirke til at holde el-maskinerne kørende på byggepladserne, tilføjer han.

Firmaet var for nylig inviteret til at give deres bud på, hvor langt de var med fremtidens maskiner på et arrangement i København.

Nutiden og fremtiden
- Vi står rigtig godt. Weidemann-minilæsseren eHoftrac har for længst markeret sig og kører uden udstødningsgasser og stort set lydløst masser af steder, også i Danmark.

- Fra Yanmar havde vi lejlighed til at præsentere konceptmaskinen eFuzion, hvor "e" står for elektrisk og "Fu" for future - fremtiden. eFuzion-konceptet samler en række nøgleteknologier inden for elektrisk drift i en minigraver, der kan selv. El-drift, computerstyring og robotteknologi er integreret i eFuzion, som havde verdenspremiere på entreprenørmessen Bauma tidligere på året, forklarer Robert Kjærgaard.

Power, power og mere power
- Når el-maskinerne for alvor rykker ind på byggepladserne, bliver der behov for strømforsyning i hidtil uset grad. Det magter vores Himoinsa HRGO 40-generator, som kører på flydende naturgas, uden at belaste el-nettet. Ved det pågældende arrangement spurgte flere, om de måtte se generatoren i drift. Det var den allerede, men med et støjniveau på blot 56 dB blev den overdøvet af aktiviteten ved arrangementets spisesteder, siger salgsdirektør Robert Kjærgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281