23948sdkhjf

Grønt lys: Nu må de bygge Danmarks nye rostadion ved Bagsværd Sø

Anden gang blev lykkens gang for parterne bag Danmarks nationale rostadion. 

Fredningsnævnet for København har netop truffet afgørelse om dispensation for de syv ansøgninger, som Fonden Danmarks Rostadion og Gladsaxe Kommune har sendt ind. Det skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.   

Det er anden gang, at Fredningsnævnet godkender ansøgningerne. Sagen har måtte gå om i Fredningsnævnet på grund af en klage fra Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Gladsaxe. Efter mere end et års behandlingstid i Miljø- og Fødevareklagenævnet blev sagen sendt retur til Fredningsnævnet til fornyet behandling. Men nu er dispensationen altså givet igen.

- Det var oprindeligt planen, at det smukke byggeri og det grønne løft af det fantastiske naturområde omkring Bagsværd Sø skulle stå færdigt i 2020, så vi ser frem til snart at komme i gang uden flere klager og forsinkelser, siger Erik Jæger, formand for Fonden Danmarks Rostadion, i pressemeddelelsen.

Fakta: Danmarks Rostadion

Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø og Gladsaxe Kommune er bygherrer på det samlede projekt med Rambøll Danmark A/S som bygherrerådgivere. Bag projektet står desuden Team Danmark, København og Lyngby-Taarbæk Kommuner.

Jorton og HedeDanmark har henholdsvis byggeentreprisen og anlægsentreprisen på projektet ved Bagsværd Sø.

Det nye rostadion har et budget på 134 mio. kr. Projektet støttes økonomisk af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med på 50 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter med 10,5 mio. kr. og de resterende midler kommer via støtte fra København, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk Kommuner.

 

På baggrund af forsinkelserne, som klagerne har medført, blev det allerede i sommers besluttet, at byggeriet tidligst går i gang i 2021. Dermed sikrere man, at byggeaktiviteten hverken griber forstyrrende ind i VM i sprint i 2021 eller forberedelserne til OL i 2020. 

Danmarks Rostadion ved Bagsværd Sø er Danmarks nationalstadion for roning, kano- og kajaksporten og i dagligdagen hjemsted for de mange ro-, kano- og kajakklubber i Københavnsområdet og den nationale elite. Opgradering af rostadion sker ifølge pressemeddelelsen i overensstemmelse med fredningen, da fredningen også sikrer, at man kan udvikle rammerne for de rosportsaktiviteter, der siden 1930erne har fundet sted på søen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156