23948sdkhjf

Punktum for Eurodan-huses spydspidsprojekt

Fremtidens Hjem, et smart home spækket med den nyeste teknologi, slog dørene op den 10. oktober i Vindinge øst for Roskilde. 

Bag boligen på 196 kvm står husbyggerfirmaet Eurodan-huse, der er gået sammen med og teknologimagasinet Input Magazine om dette fælles bud på fremtiden bolig 

Udgangspunktet for konceptet er, at alt i dette ”smart home” skal kunne styres med stemmen via en smartphone. Lige fra energi og toiletter over lyd, lys og hårde hvidevarer til underholdning.  

- Sammen med projektets samarbejdspartnere har vi leveret et visionært bud på, hvordan vi kommer til at bo og indrette os i fremtiden. I Fremtidens Hjem formår en lang række elektroniske apparater og intelligente gadgets at ’tale sammen’ på en måde, der løfter brugervenligheden og komforten til et helt nyt niveau, siger Thomas Dahl, adm. direktør hos Eurodan-huse, i en pressemeddelelse om projektet.

Thomas Dahl har tidligere fortalt om projektet, at husbyggeren fx har erhvervet ny ekspertise inden for blandt andet byggematerialer, strømforsyning, wifi, energi, vand, lys. miljø og klima. 

- Det er første gang, der bliver bygget et hus, hvor teknologien er tænkt ind i alt. Det har blandt andet betydet, at vi har skulle gennemtænke hele byggeriet på en helt andet måde, allerede inden vi begyndte at grave i jorden, sagde han i forbindelse med rejsegildet på byggeriet tilbage i maj.

Vindueskæmpe sikrer boligen
Bidragsyderne til den teknologispækkede bolig tæller vinduesproducenten Velfac. Firmaet har leveret et produkt, Velfac Smart Security, sikrer og overvåget vinduerne og terrassedørene med sensorerne. 

- Først og fremmest giver de indbyggede sensorer dig besked, hvis et vindue eller en dør bliver åbnet, ligesom du let kan overvåge, om de er lukkede. Og da sensorerne er koblet til en app på din smartphone, er det ingen udfordring at holde styr på boligen og eks. skabe synergi med andre smart home-løsninger, lige fra alarmselskab og lys til ventilation og varmestyring, siger Peer Bertelsen, salgschef hos Velfac, i pressemeddelelsen. 

Udover at minimere risikoen for ubudne gæster i hjemmet, lukker de energioptimerende vinduer og terrassedøre ikke bare masser af dagslys ind. De sørger også for, at der kommer mere varme ind, end der trænger ud. 

Serien Velfac 200 Energy tager udgangspunkt i et langsigtet kredsløbsdesign og består således af 93 pct. genanvendelige komponenter. Dermed kan de efter endt levetid adskilles i separate materialefraktioner, dvs. glas, træ, stål, aluminium mv. På den måde indgår de lettere i ressourcernes kredsløb, da de rene materialer nemt kan sorteres og genbruges til fremstilling af nye produkter.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125