23948sdkhjf

Brobyggeri får sit eget besøgscenter

Vejdirektoratet åbner et besøgscenter, der fortæller om opførelsen af den nye Storstrømsbro

Vejdirektoratets omfattende byggeri af den nye Storstrømsbro kommer til at sætte sit præg på hele regionen frem mod åbningen af broen i 2022/23, og når den gamle bro skal rives ned i årene efter.

Vejdirektoratet åbner nu et besøgscenter med udstilling og skolefaciliteter, der fortæller om byggeriet af den nye bro og dens rolle lokalt, regionalt og nationalt.

Den nye Storstrømsbro hører til blandt de største brobyggerier i Danmark i nyere tid og bliver Danmarks tredjestørste bro efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen. I spidsen for byggeriet står Niels Gottlieb, der er projektchef i Vejdirektoratet.

- Et brobyggeri i den størrelsesorden er spektakulært og sætter sit præg på området i mange år fremover. Derfor åbner vi nu et besøgscenter med en udstilling, der fortæller hele historien om byggeriet fra start til slut. Udstillingen henvender sig til alle, som kunne tænke sig at komme tæt på det store brobyggeri, siger han i en pressemeddelelse.

102 meter høje pyloner
På udstillingen vil man gennem film, tekst og oplevelser komme hele vejen rundt om projektet. Man vil blandt andet kunne følge broens tilblivelse fra de første skitser til det færdige design; lære om de arkæologiske udgravninger under vandet og den gamle bros historie. Og opleve udsigten med VR-briller fra toppen af broens 102 meter høje pylon.

Med besøgscenterets placering tæt på brobyggepladsen kan man samtidig på nært hold følge med i tilblivelsen af den fire kilometer lange bro med pylonen som et markant vartegn i Storstrømmen.

Besøgscentret indvies den 22. september af transportsminister Benny Engelbrecht (S) sammen med borgmester Mikael Smed (S), Vordingborg Kommune, og 2. viceborgmester Ole K. Larsen (V) fra Guldborgsund Kommune.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14