23948sdkhjf

Modulbygger prøver med mursten i stedet for træ

Testboliger ved fabrikken ved Engesvang bliver prøveklud for de midtjyske modulproducenter Concept Living A/S by ABC og ABC Pavilloner. 

Virksomheden vil teste nye boligløsninger, byggematerialer og -metoder i præfabrikeret byggeri, og har derfor søgt om byggetilladelse til at opføre seks testboliger. Straks den er hus starter produktionen til de præfabrikerede boliger: 

- Det er skal således være med til at udvikle vores eget produkt og samtidig udvide vores produktpalette, så vi på sigt kan tilbyde endnu flere løsninger til vores byggemetode, siger afdelingsleder og projektansvarlig hos Concept Living, Glenn Nielsen, i en pressemeddelelse fra modulfirmaet. 

Er mursten bedre end træ?
Nogle af idéerne til nye løsninger, der skal testes er dobbelt loftshøjde, hvor de klassiske 2,5 meter i ét enkelt modul nu erstattes af to moduler ovenpå hinanden med en loftshøjde på fem meter: 

- Herfra vil det være muligt at stå på øverste etage og kigge ned i boligen, forklarer Glenn Nielsen, for tilføjer: 

- Derudover vil vi som noget helt nyt inden for præfabrikeret modulbyggeri forsøge at skalmure boligerne. Normalt bygger vi i træ med pladesystemer udenpå boligen, men i nogle af de nye testboliger kommer vi til at afprøve mursten som byggemateriale. Det har nemlig nogle andre fordele end træ, herunder blandt andet i forhold til vedligeholdelse, og giver samtidig et helt andet look end træ, som vi til tider oplever efterspørgsel på, tilføjer han. 

Der er ikke kun metoderne, men også bygningernes visuelle udtryk og fx vinduer med ventilation, som bliver testet. Således kommer nogle af boligerne til at fremstå i rå mursten, mens man i to af boligerne afprøver en hvidpudset facade.

 Projektet har allerede nu været igennem en længerevarende proces, hvor blandt andre Teknik- og Miljøudvalget i kommunen har behandlet ansøgningen, og området er blevet godkendt i lokalplanen til etablering af boliger. I den forbindelse har der også været en offentlig høring med kun meget få forbehold og indvendinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11