23948sdkhjf

Har flere beboere end kommunens næststørste by: 74 mio. kr. skal åbne Holstebro-bydel

Nye veje og stiers samt en stor plads. Det skal være med til at løftede bydelen Trekanten i Holstebro samt binde området sammen med resten af byen. Til formålet er der nu sikret en stor pose penge, skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelelse. 

Trekanten er i dag tydelig afgrænset med en ring af bred asfalt, høje bygninger og buskadser. Med 2.000 boliger bor der flere mennesker her end i kommunens næststørste by, Vinderup. Men Holstebros øvrige borgere kommer sjældent gennem området - med mindre de har et specifikt ærinde.

Projektet hedder "Den Grønne Rute", og Landsbyggefonden har nu bevilget lige over 74 mio. kr. til markante ændringer i området infrastruktur. Bevillingen er netop blevet godkendt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der lægger vægt på projektets samspil med Holstebros bystrategiske udviklingsplan, kommunale investeringer og boligsociale indsatser. 

Anerkendt arkitektfirma har slået stregerne
Holstebro Kommune og de tre boligselskaber Lejerbo, NordVestBO og Boligselskabet Holstebro står bag projektet med hjælp fra det internationalt anerkendte arkitektfirma Gehl Architects. 

Boligbyggeri a la 1960erne

Trekanten er ligesom mange andre af den type boligområder planlagt, tegnet og bygget i 1960erne i udkanten og uafhængigt af den øvrige by. Siden er byen vokset rundt om området. 

Områdets boliger er løbende renoveret siden 2005 samtidigt med en målrettet boligsocial indsats, og levestandarten er steget. Men udearealerne er ikke i samme grad fulgt med den sociale og økonomiske udvikling.

- Vi har gode planer for udviklingen i Trekanten, og vi har gode planer for udvikling i midtbyen. Men vi har manglet de rigtige greb og midler til at bygge bro mellem de to bydele og deres beboere. Et missing link, som vi sammen med boligselskaberne og Gehl-arkitekterne endelig har fundet og nu også fået støtte til udefra, siger Alex Würtz, der er projektleder i kommunens afdeling Udvikling og Strategi, i pressemeddelelsen. 

I skitseprojektet er der udsigt til nye ankomstpladser, nye nyttehaver, picnicområder, ny beplantning og åbne forhaver i forbindelse med stien. Der kommer ny belysning, belægning, farver og andre elementer, der skaber tryghed og overblik - også på Skolestien, der krydser det gennemgående grønne strøg. 

Et nyt samlingssted
Stiforløbet er et netværk af stisystemer, der både åbner op for bevægelse på tværs af området og binder Trekantens syv boligafdelinger sammen med de tilstødende områder. Ved at integrere området fysisk med den omgivende by bliver området også et plus at være nabo til. 

Midt på ruten er der i skitseprojektet "Den Grønne Plads" - et nyt samlingssted og destination for hele byen. Her bliver der et nyt byrum med plads til bevægelse og leg for børn i alle aldre samt en læringspavillon, der giver læ for både sol og regn.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125