23948sdkhjf

Fem spadestik til 500 arbejdspladser

15.000 kvm kontorbyggeri i hjertet af Aarhus sigter mod DGNB-guld

Byggeriet af Nordeas nye lokaler på Frederiks Plads i Aarhus er for alvor begyndt. Mandag blev der taget første spadestik til den 15.000 kvm store kontorbygning, Frederiks Plads II, der er tegnet af C.F. Møller Arkitekter. 

Æren af det traditionelle spadestik tilfaldt en kvintet bestående af administrerende direktør i NCC Property Development Ole Faurby, regionsdirektørerne fra Nordea Claus Pedersen-Bjergaard og Michael Fangel samt Aarhus borgmester Jakob Bundsgaard og rådmand for teknik og miljø i Aarhus, Bünyamin Simsek. 

Hele Frederiks Plads, hvor beboerne allerede er flyttet ind i lejlighederne, er udviklet som et samlet hele på samlet godt 50.000 kvm, så det passer ind i midtbyens øvrige byliv. 

Næste store rykind kommer altså med 500 af Nordeas medarbejdere, som kommer til at arbejde i den topmoderne kontorbygning. Den er udviklet efter NCC Property Developments company house-koncept, der har fokus på et sundt indeklima, lavt energiforbrug og en række fælles faciliteter som kantine og mødecenter. 

Ejendommen skal miljøcertificeres efter DGNB-systemet med karakteren Guld som mål. Dermed vil ejendommen lever op til høje krav for miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. 

Nordea har tegnet en langvarig lejeaftale om cirka 8.500 kvm i kontorbygningen, der også kommer til at huse andre lejere på de resterende 6.500 kvm.

Frederiks Plads II er efter planen færdig i 2021.

En lille bydel centralt i Aarhus

NCC Property Development og ejendomsselskabet Bricks har udviklet Frederiks Plads i Aarhus på området mellem Spanien, Jægergårdsgade og Værkmestergade, der tidligere husede DSBs komponentværksted.

Samlet er Frederiks Plads et bolig- og erhvervsområde på omkring 50.000 kvm og i højder på mellem fire og 24 etager. Fuldt udbygget får parkeringskælderen plads til 420 biler.

Hele projektet er tegnet af arkitektfirmaet C. F. Møller.

En række bolig- og kontorejendomme er allerede færdige og taget i brug.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146