23948sdkhjf

Lokal kæmpe tager 21.000 kvm boligbyggeri i Nørresundby

Endnu et stort ejendomsprojekt på udviklingsområdet Stigsborg i Aalborg-bydelen Nørresundby er nu undervejs. 

Pensionsselskabet Lærernes Pension har erhvervet sig to byggefelter i det 54 hektar store Stigsborgområde, hvor der skal bygges 280 lejligheder. 

Det 21.000 kvm boligbyggeri skal opføres i totalentreprise af A. Enggaard, fortæller finansdirektør Henrik Walther Mogensen, Lærernes Pension, til Licitationen. 

- Vi afventer lokalplan og regner med at starte op ved årsskiftet, siger Henrik Walther Mogensen. 

Han tilføjer, at selve byggeriet ventes at tage to års tid. 1. etage af byggeriet forventes således færdig i midten af 2022. 

Arkitekt på projektet er Arkitema, og Rambøll er bygherrerådgiver. 

De 280 lejligheder kommer til at ligge i den nordligste del af området med Aalborgs største bypark, Stigsparken, som nærmeste nabo. Bebyggelsen kommer til at bestå af to etagehuskarréer på tre-seks etager. Boligerne vil variere fra cirka 50 til 120 kvm, og der vil være både to-, tre- og fireværelses lejligheder. Alle boliger vil have adgang til enten altan, forhave eller terrasse samt grønne gårdrum. 

Området tager form
Pensionsselskabet byggeri bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af Stigsborg-bydelen. Parkkvarteret omfatter cirka 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv. 

Direktør i byudviklingsselskabet Stigsborg P/S, Anton Hessellund, oplyser, at der netop er blevet lagt sidste hånd på en bylivsstrategi, der blandt andet skal være med til at sikre en række aktiviteter til fremme af byliv, interaktion mellem borgerne samt deleøkonomi. 

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med færdiggørelse af lokalplanen for første etape, og Stigsborg P/S forventer at igangsætte etablering af infrastruktur i området i 2019. Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord. 

Fakta: Stigsborg og Stigsborg P/S

Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en omfattende kommunal udbudsproces. 

Stigsborg P/S har i første omgang til formål at udvikle etape 1 af Stigsborg i Nøresundby, som er et område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej.1. etape har et samlet areal på ca. 33 hektar inkl. Aalborgs største bypark, Stigsparken. Byudviklingsselskabet har desuden forkøbsret til etape 2 og 3. 

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188