23948sdkhjf

Cowi vinder udbud om vejdata

Rådgiveren skal levere data fra trafikken til Vejdirektoratets Trafikcenter

Rådgivervirksomheden Cowi skal de kommende to år levere såkaldte realtidsdata fra trafikken på vejene til Vejdirektoratets Trafikcenter.

Det er resultatet af et nyligt afholdt udbud, som åbner for yderligere to års forlængelse med Vejdirektoratet.

- Kvalitativt var Cowis bud klart det bedste, og det blev afgørende for, at de vandt kontrakten, udtaler trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Trafikanter kan til hver en tid tjekke trafiksituationen ude på vejene, ved at klikke sig ind på Vejdirektoratets trafikkort.

Her er alle statsveje i landet markeret med grønne, gule og røde streger, der døgnet rundt viser, om der er køer eller trængsel på ruten.

Trafikkort

Vejdirektoratets trafikkort kan findes på www.trafikkort.vejdirektoratet.dk

Trafikkortet bygger på disse realtidsdata ude fra vejene - altså på helt aktuelle trafikinformationer, som Cowi nu skal levere.

Samtidig bruger Vejdirektoratets Trafikcenter også data til at levere præcis og aktuel trafikinformation på en lang række platforme - blandt andet Twitter og trafikradioen - samt til at gribe hurtigt ind, hvis data viser, at der opstår uventede propper i trafik-flowet rundt omkring på vejnettet.

Udover at anvende realtidstrafikdata til at levere præcis og aktuel trafikinformation, så bruger Vejdirektoratet også disse data i en historisk kontekst, f.eks. til opgørelse af trængsel, evaluering af fremkommelighedsfremmende tiltag eller udpegning af lokaliteter med nedsat fremkommelighed.

Flere biler
Rent praktisk samarbejder Cowi med firmaerne Hermes og Connected Cars om leveringen af realtidsdata ude fra vejene.

Især samarbejdet med Connected Cars betyder, at der vil ske en vækst i antallet af biler, der leverer data ind til Vejdirektoratets platforme og Trafikcentret, hvilket vil styrke informationernes præcision og aktualitet.

- Sammen med vores partnere og i kraft af Cowis kombinerede ekspertise inden for trafikplanlægning, it og data samt over 20 års erfaring på området med flådedata og rejsetidsmålinger er vi i stand til at levere en løsning i meget høj kvalitet til Vejdirektoratet, udtaler afdelingschef Michael Knørr Skov fra Cowi.

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126