23948sdkhjf

Skala Arkitekter tegner cirkulært boligbyggeri i Middelfart

I løbet af 2021 vil 40 nye, bæredygtige almene boliger stå klar ved Lillebælt. Det er Middelfart Kommune og den almene boligorganisation Civica, der er gået sammen om at realisere projektet ”Ranunkelhaven”. Skala Arkitekter er del af vinderteamet.

- Vi er meget glade for at vinde opgaven med fremtidens moderne familieboliger i Ranunkelhaven. Vi har udarbejdet et forslag, hvor arkitekturen både taler ind i det trygge og nære familieliv i den menneskelige skala og den store landskabsskala udenfor, hvor de storslåede rammer lige ud til Lillebælt er en helt afgørende attraktion, lyder det fra Kurt Ankjær, direktør i Skala Arkitekter.

DGNB Guld-certificering
Skala Arkitekters skitseforslag lægger op til en DGNB Guld-certificering.

At byggeriet har potentiale til at nå helt op på en guld-certificering skyldes blandt andet, at der er tænkt genbrug af overskudsjord ind i løsningen, beplantning der sikrer biodiversitet, tilgængelighed samt facadematerialer og præfabrikerede elementer, der kan demonteres og dermed indgå i en cirkulær tanke.

- I projektet benytter vi Frame til at understøtte og styre bæredygtighedsambitionen, for vi har gode erfaringer med, at det sikrer en helhed for byggeriet og en høj kvalitet, lyder det fra Kurt Ankjær.

Han henviser dermed til værktøjet, platformen og metoden Frame, der sikrer, at byggeriets parter har et fælles ”bæredygtighedssprog.”

Skala Arkitekter har vundet opgaven i totalentrepriseteam med BM Byggeindustri og Dominia. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142