23948sdkhjf

- Hvis der ikke bliver brug for alle 126 sengestuer, kan vi leje dem ud som hotelværelser

’Udsigten’ har personalet døbt Region Hovedstadens nye retspsykiatri i Roskilde, og ved rejsegildet torsdag fik de fremmødte syn for sagn.

Nøjagtigt fjorten måneder efter første spadestik kunne håndværkere og bygherre fejre, at det 21.000 etagemeter store råhus er ved at være rejst. Det ses nu tydeligt, hvordan det over alt fra det terrasserede byggeri bliver udsigt over det smukke kulturlandskab ved Skt. Hans og ud over Roskilde Fjord.

- Hvis der ikke bliver brug for alle 126 sengestuer, kan vi leje dem ud som hotelværelser til turister”, spøgte Finn Rudaizky, formand for Region Hovedstadens politiske følgegruppe, da han i sin tale takkede håndværkere og entreprenører for veludført arbejde. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

- Dette byggeri har været undervejs i ti år. Det er fantastisk at se det rejse sig og blive til virkelighed. Jeg ved, at det er en vanskelig byggegrund. Da vi tog første spadestik var jorden stenhård, og i vinter har i kæmpet med regn og pløre. Alligevel har I formået at holde tidsplanen, tilføjede Finn Rudaizky. 

Mange entreprenører på pladsen
Det er LM Byg, der sammen med en række underentreprenører har rejst råhuset. Byggeriet er tegnet af KHR Architecture, der er totalrådgiver på byggeprojektet, med Rubow Arkitekter som underrådgiver. 

Fra øverste til laveste punkt falder terrænet fjorten meter, og råhusentreprenøren har været udfordret af både byggegrunden og det ret komplekse byggeprojekt, der skyder sig ind under hinanden i fire niveauer. 

Sidste betonelement bliver sat inden sommerferien, og så er banen kridtet op for de øvrige fagentreprenører. 

Lukningsentreprenør Georg Berg har allerede i nogle måneder været i gang med tage og vinduer, og murerne fra Hansen & Andersen er begyndt på det udvendige murværk i gule sten, der matcher facaderne på det historiske Sct. Hans. Wicotec Kirkebjerg, Caverion og Lindpro er også i gang med henholdsvis VVS, ventilation og el – og snart følger de øvrige entreprenører. 

Ét af en stribe projekter til 15 mia. kr.
Nybyggeriet skal efter planen klar står til indflytning i første kvartal 2021, hvor retspsykiatrien på PC Sct. Hans kan rømme sine utidssvarende rammer i det 140 år gamle østhospital. 

Byggeriet i Roskilde har et budget på 700 mio. kr., som staten medfinansierer. 

Projektet er ét blandt en hel stribe byggeprojekter, hvorved Region Hovedstaden i disse år fornyer regionens hospitaler for i alt 15 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141