23948sdkhjf

Hold fokus på at forbedre forhold i byggeriet - også efter valget

3F Byggegruppen håber på forbedringer for byggeriet efter morgendagens valg

Lige nu er der mange, der holder blikket stift rettet mod det kommende Folketingsvalg. Det gør vi også her i Byggegruppen. For vi har en klar forventning om, at det kommende valg vil medføre klare forbedringer for mange af de temaer, der er afgørende for byggeriet.

Vi deler derfor arbejdsgivernes frustration over, at den igangværende valgkamp helt mangler fokus på erhvervspolitik. Vi har brug for at stille skarpt på en helt ny måde på de udfordringer, vi og vores medlemmer i byggebranchen oplever.

Da vi for nyligt sammen med de andre forbud i BAT spurgte medlemmerne i en medlemsundersøgelse om deres oplevelse af social dumping svarede hele 87 procent af dem, at de er bekymrede over social dumping. De oplever et pres på arbejdsmiljøet, på sammenholdet på pladserne, på evnen til at kunne kommunikere med kollegerne, på arbejdsvilkårene og et stort pres på lønnen.

Social dumping
Og det er ikke uden grund, vores medlemmer bekymrer sig. Byggebranchen har gennem de seneste mange år måttet lægge ryg til en stribe af alvorlige og uhyggelige sager med social dumping.

VI har sammen med BAT fremlagt en række konkrete bud på, hvordan vi kan mindske social dumping. Vi forslår for eksempel indførelse af et obligatorisk ID-kort for alle på byggepladserne. Vi forslår en styrket myndighedskontrol. En øget adgang for skat på byggepladser og på privat grund. Vi ønsker markant højere bøder til virksomheder, der bruger illegal arbejdskraft. Og vi forslår registrering af nyansatte og ansættelsesbevis på første arbejdsdag.

Regeringen skal holde fokus
Hvis vi skal kunne tiltrække og fastholde unge kommende håndværkere, skal vi tage truslen om social dumping og alle de strukturelle afledte konsekvenser heraf anderledes alvorligt.

Derfor er vi også stærkt optagede af det kommende valg og af, at den kommende regering holder fokus på at forbedre forholdene i byggebranchen.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125