23948sdkhjf

Arkil nærmere familieeje og børsfarvel

Arkil-brødrene, Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil, får et ja tak til at gennemføre overtagelsen af Arkil Holding. 

Det oplyser Arkil Holding A/S mandag i en selskabsmeddelelse.

Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil er børnebørn af stifter Ove Arkil og henholdsvis administrerende direktør og direktør for forretningsudvikling i Arkil. 

Brødrene fremsatte via deres helejede selskab J2A Holding ApS et tilbud om køb af alle udestående B-aktier i Arkil Holding.  

Vilkårene i købstilbuddet udløb i går, den 27. maj 2019. Her stod det klart, at det blev til en accept af købstilbuddet fra Arkil Holding A/S, der sammen med J2A Holding ApS’ ejerskab af A-aktier og B-aktier udgør 97,48 pct af stemmerettighederne og 94,50 pct af aktiekapitalen i Arkil Holding A/S. 

- Alle betingelser for købstilbuddet er nu opfyldt, og J2A Holding ApS vil gennemføre købstilbuddet. Afviklingen af købstilbuddet vil blive igangsat hurtigst muligt, står det i selskabsmeddelelsen. 

Ind i en ny ære som familiefirma
Gennemførelse og afvikling forventes at finde sted den 3. juni 2019. I forlængelse deraf vil J2A Holding sætte gang i en tvangsindløsning af de resterende B-aktier. 

Arkil Holding A/S forventer herefter at søge om afnotering fra Nasdaq Copenhagen A/S. 

- Vi skylder vores aktionærer en stor tak for deres støtte gennem årene og er glade for, at vi kan kvittere med en markant gevinst på deres investering. Vi får nu mulighed for at tage Arkil-koncernen ind i en ny æra, og det ser vi meget frem til, siger Jens Skjøt-Arkil, direktør for forretningsudvikling i Arkil. 

Tilbuddet var over den højeste børsværdi
Brødrene fremlagde sidst i april deres plan om at overtage det fulde ejerskab af Arkil Holding og herefter afnotere selskabet fra børsen. 

- Vi ser os selv som langsigtede ejere af Arkil, og vi vurderer ikke, at en børsnotering af Arkil skaber tilstrækkelig værdi for aktionærerne eller for selskabet sammenholdt med de omkostninger, som det indebærer. Vi ønsker fortsat at drive Arkil, som virksomheden drives i dag og ud fra samme strategiske kompas, men vurderer, at vi over tid kan gøre dette mere effektivt i privat kontekst, udtalte Jesper Arkil dengang.

Den 1. maj bød J2A Holding så officielt på alle udestående B-aktier i Arkil Holding. Tilbuddet lød på en kontant betaling på 1.550 kr. pr. B-aktie. Det svarer til en præmie på 38 pct. i forhold til kursen den 24. april 2019, hvor Arkil-brødrene meldte deres købsintention ud. Samtidig er tilbuddet over den højeste børskurs nogensinde, som var på 1.515 kr. den 24. november 2017. 

Samlet er købstilbuddet lige med en værdiansættelse af B-aktierne på 666 mio. kr. Til sammenligning var markedsværdien af B-aktierne i Arkil på 481 mio. kr. den 24. april 2019.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126