23948sdkhjf

Vejle-entreprenør bygger 30 meter i højden i Køge

Lidl Danmark har investeret et trecifret millionbeløb i udvidelsen af sit centrallager

Entreprenørvirksomheden Ajcon fordobler Lidl Danmarks fordobler lagerkapacitet ved kædens logistikcenter i Køge. 

Lageret udvides med cirka 6.400 kvm, hvilket tilføjes til de nuværende cirka 40.000 kvm. Samlet bliver logistikcenteret på cirka 46.400 kvm. Højlageret når op til 30 meters højde og vnetes at stå færdig i juni 2021.

Mandag d. 27. maj deltog statsminister Lars Løkke Rasmussen, 2. viceborgmester i Køge, Mette Jorsø og administrerende direktør i Lidl, Dirk Fust, da børn fra området tog første spadestik til det nye højlager. 

Bygningen bliver opført af entreprenørvirksomheden Ajcon fra Vejle, oplyser Lidls kommunikationschef, Morten Vestberg, til Licitationen. 

Han tilføjer, at Barslund har stået for jordarbejde.  

Ajcon stod også bag byggeriet af det eksisternede logistiskcenter, der blev opført i to etager med cirka 38.000 kvm til lager og 1.600 kvm til administration.

Trecifret millioninvestering
Lidl har investeret et trecifret millionbeløb i udvidelsen af logistikcenter, som vil beskæftige ca. 30 ekstra medarbejdere frem til byggeriet står færdigt. 

Udvidelsen fordobler kapaciteten på logistikcentret, og det er med Lidls egne ord essentielt for kædens planer om at udvide butiksnetværket i Danmark og særligt på Sjælland. Ifølge Dirk Fust vil man udvide med 10-15 butikker om året i Danmark.

Udvidelsen af logistikcenteret i Køge omfatter et halvautomatisk plukkesystem og et fuldt automatiseret pallehøjlager, der er designet og leveret af den hollandske intralogistik virksomhed Vanderlande. Systemet er designet, så førerløse kraner og plukkerobotter uhindret kan cirkulere mellem hinanden fra palle til arbejdsstation. Implementeringen af det såkaldte ”clad-rack”-system er Lidls seneste tiltag for at effektivisere og styrke hele dagligvarekædens logistik- og leveringsnet.

Automatiseringen af lageret vil ikke nedbringe antallet af medarbejdere, og en af de række nuværende lagermedarbejdere er nu i gang med et opkvalificerings-forløb, så de fremover kan håndtere de nye lagerfaciliteter som lagernavigatører. 

Fakta: Udvidelsen af Lidls logistikcenter i Køge

Udvidelsen med ca. 6.400 kvm bringer logistikcentret op på samlet ca. 46.400 kvm. 

Højlageret bliver en 30 meter høj bygning. 

Med udvidelsen fordobler Lidl kapaciteten for logistikcenteret. 

Højlageret har en kapacitet på ca. 18.000 europaller og 36.700 ”brødkasser”, flere end der kan håndteres på de nuværende 40.000 kvm. 

Højlageret er en såkaldt ’Clad-Rack’-udbygning hvor paller håndteres via otte førerløse kraner. 

Logistikcenteret i Køge håndterer alle varer til Lidls butikker på Sjælland og Bornholm. 

Indeholder seks ergonomisk optimerede arbejdsstationer til lagermedarbejdere. Arbejdsstationerne fritager personalet for næsten alle manuelle løft 

Lagerets køleanlægget gør brug af ”frikøl”, som sparer 27 tons CO2 om året i forhold til almindelige køleanlæg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125