23948sdkhjf

FOB giver 3.700 boliger et løft sammen med PKAs energifond

Mere end 700 af boligforeningens boliger i Slagelse har allerede været gennem en større energiforbedring

Boligforeningen FOB kommer i mål med det første af flere energispareprojekter. Et sundere indeklima, bedre udendørsbelysning og en mindre el- og varmeregning er netop blevet virkeligheden for beboerne i Ringparken i Slagelse, som hører til FOB. I alt har Ringparken 868 boliger. 

Det skriver SustainSolitions, PKAs energifond, i en pressemeddelelse.

Boligerne i Ringparken, som har været igennem energiløft-møllen, har gennem det seneste halve år gennemgået en større energivenlig forvandling. Ældre tekniske installationer er blevet erstattet med nye, hvilket vil skabe besparelser på 360.000 kWh årligt - det svarer til det årlige strømforbrug i 70 parcelhuse. 

Projektet er det første resultat af en større rammeaftale, som FOB har indgået med SustainSolutions om at energiforbedre boligforenings totale ejendomsmasse på 3.700 boliger.

- Vi er glade for at være kommet succesfuldt i mål med første projekt. Nu vil vi gå i gang med at finkæmme resten af vores boliger for mulige besparelser, siger Flemming Stenhøj Andersen, administrerende direktør hos FOB, i en pressemeddelelse. 

Betaler sig selv
Som en del af rammeaftalen, har PKA’s energifond, SustainSolutions, både været ansvarlig for at finansiere og udføre projektet til en værdi af 7 mio. kr. Projektet bliver primært betalt tilbage gennem energibesparelsen over de næste 10 år. 

Ældre ventilationsanlæg er blevet udskiftet med energieffektive modeller ligesom varmecentralerne bl.a. er blevet opgraderet med nye cirkulationspumper og varmtvandsbeholdere. Belysningen på fællesarealerne er også blevet udskiftet med energivenlige LED lyskilder, der både sparer energi og giver mere lys. 

Installationerne er udført af Uglebjerg VVS ApS, SV. AA. Nielsen A/S og Eklink A/S.

Ifølge Michael Wolfhagen, som er områdeleder hos FOB, er det positivt at kunne energiforbedre boligerne uden det har medført store huslejestigninger for beboerne.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124