23948sdkhjf

Børneunivers til en kvart milliard har bygherrerådgiveren på plads

Aalborg Kommune har udpeget bygherrerådgiveren til det store udbud af opførelsen af et børne- og ungeunivers i den nye Nørresundby-bydel på Stigsborg Havnefront. 

Valget faldt på DK2 Bygherrerådgivning, der skal trække i trådene, så det samlede skole- og dagtilbud står klar til indflytning i 2023. 

Teamet, DK2 Bygherrerådgivning stiller med, har en solid portefølje, der tæller adskillige skole- og uddannelsesbyggerier, og de får brug for al den erfaring, de kan mønstre. 

DK2s team tæller  Norconsult-Kaai, Smak, SlothMøller, Learningspaces, Cassøe Frost Borchmann. Hvis kommunen udnytter en option om at gøre det til et OPP-projekt tilknyttes også PWC samt Bech Bruun.

Ud over DK2 var hold med henholdsvis Cowi, Kuben Management, Moe og Rambøll i spidsen også prækvalificerede til opgaven.

Et flagskib for skole- og dagtilbud i Aalborg
Ambitionerne er nemlig store for børne- og ungeuniverset, der bliver en livsnerve i den splinterny bydel ved Stigsborg Brygge. Bygningen skal understøtte en hverdag med masser af bevægelse, eksperimenterende og innovativ læring fordybelse og meget mere - alt sammen i en bygning og et område, der er defineret af bæredygtighed og FN's 17 Verdensmål.

I DK2s fold af underrådgivere er blandt andet specialister i bæredygtigt byggeri, energioptimering og indeklima, byliv og byplanlægning, og ikke mindst i at skabe innovative læringsrum og en rød tråd mellem arkitektur, leg og undervisning 

- Der er jo lagt op til, at universet skal være et flagskib for skole- og dagtilbud i landets 3. største kommune. De ambitioner glæder vi os til at udfolde, så vi får skabt et univers, som tusinder af børn og unge vil give liv i mange kommende generationer, siger bygherrerådgiver ved DK2, Erik Bjærge Alrø, om projektet, som han kommer til at stå i spidsen for. 

Børne- og ungeuniverset opføres som en del af et større byudviklingsprojekt på Stigsborg Havnefront, der også kommer til at rumme plejehjem, erhverv, grønne og maritime rekreative området og boliger til områdets 7-8000 nye beboere. 

Anlægsomkostninger på 250-300 millioner
Næste skridt for bygherrerådgiveren bliver at tage hul på en omfattende visionsproces allerede inden sommerferien. 

Det nye unge- og børneunivers skal designes og udvikles via en styret visionsproces, og efterfølgende udbydes til udførende entreprenører i totalentreprise med forhandling af projektering og etablering af byggeriet.  

I Aalborg Kommunes budget for 2019-2022 er afsat 81,0 mio. kr. til byggeri af den nye skole på Stigsborg. Byggeperioden forventes at vare til og med 2023. Projektets endelige anlægsudgift kendes endnu ikke, men forventes at ligge mellem 250-300 mio. kr.

Fakta: Børne- og ungeunivers på Stigsborg Havnefront

- Børne- og ungeuniverset kommer til at rumme 1.000 skoleelever, 100 børnehavebørn og 60 vuggestuebørn.

- Byggefelt grundareal 6.200 kvm (udeareal + park).

- Byggeret etageareal : 15.600 kvm (fordelt på 14.400 kvm til skole og 1.200 kvm til institution).

- Børne- og ungeuniversets udearealer kommer til at ligge i Stigsparken.

- Den nuværende Skansevejens Skole kommer til at flytte ind i de nye lokaler i 2023.

  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.049