23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Sæt pris på det grå guld

Spørgsmålet om tidlig pension og en ordentlig behandling af nedslidte arbejdere er et af de helt store emner i den igangværende valgkamp.

For hvornår har en murer eller tømrer, der har været på arbejdsmarkedet, siden han var 16 år, egentlig ret til at gå på pension? For det siger sig selv, at når du har slidt og slæbt med mursten et helt liv, kan din krop ikke det samme, som da du var 40 år, når du runder din sjette runde fødselsdag.

Men i en tid hvor bygge- og anlægsbranchen skriger efter faglært og kvalificeret arbejdskraft, er det vigtigt, at virksomhederne formår at fastholde de ældre medarbejdere. For ud over de varme hænder, så besidder de også en viden, som er guld værd for de yngre ansatte. Derfor skal det grå guld værdsættes og fastholdes på arbejdsmarkedet.

Hver 10. medarbejder i bygge- og anlægsbranchen er ifølge en analyse fra Dansk Byggeri over 60 år. Og heldigvis er det fysiske arbejde på byggepladserne blevet - omend ikke lettere - så bedre igennem årene, hvor hjælpemidlerne fylder mere og mere. Derfor er det også blevet nemmere for den ældre del af byggeriets ansatte at forblive på byggepladserne frem for at søge mod andre brancher.

Samfundsøkonomisk skal bygge- og anlægsbranchen da også gøre alt for at fastholde dem. For vi har ikke råd til, at alle går på pension som 65-årige. Men det stiller så også krav til virksomhederne om at behandle dem ordentligt og tilbyder de ældre ansatte bedre vilkår. For virksomheder og samfundet har ikke råd til at lade være.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11