23948sdkhjf

To rådgiverkæmper skal skabe grundlag for københavnsk ø-drøm

Første led frem mod etableringen af den kunstige ø Lynetteholmen er taget. 

By & Havn har valgt teknisk rådgiver og VVM-rådgiver, og valget er faldet på henholdsvis Cowi og Rambøll. 

Nu går arbejdet i gang med at få lavet et grundigt forarbejde til området, som i fremtiden vil huse 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser.

Lynetteholmen anlægges som en ny ø ved at opfylde et areal på ca. 2 mio. kvm i Øresund i forlængelse af Refshaleøen og Lynetten. Lynetteholmen forventes i sig selv at kunne rumme ca. 2½-3 mio. etagemeter bolig- og erhvervsbyggeri.

I forbindelse med den tekniske rådgivning skal Cowi se nærmere på udformning og placering af Lynetteholmen, så man kan sikre, at projektet som planlagt kan ibrugtages fra 2022.

- Lynetteholmen er i dag en ambitiøs vision om en ny, bæredygtig bydel, der samtidig skal medvirke til en nødvendig klimasikring af byen. Derfor er det også afgørende, at vi får indarbejdet bæredygtigheden fra start og involveret alle de mange interessenter, der skal være med til at sikre projektets fremdrift og succes. Samtidig er det vigtigt, at vi indarbejder så stor fleksibilitet i øens udformning, at vi hele tiden sikrer, at projektet bl.a. indgår i et optimalt samspil med øvrige projekter i området, opfylder flest mulige behov og skaber mest mulig værdi, siger Henrik Hostrup Pedersen, projektchef i Cowi, i en pressemeddelelse. 

Rambøll skal i VVM-udredningen se nærmere på potentielle miljøpåvirkninger ved det nye anlægsprojekt som omfatter alt fra støj- og trafikpåvirkninger og påvirkninger på dyr og planter på land og i vand. 

Der er forud for dette, indgået en aftale om bygherrerådgivning med Dansk Hydraulisk Institut vedrørende recipient- og kystttekniske undersøgelser for Lynetteholmen.

Fakta om aftalerne

Rammeaftale om VVM-rådgivning

Projekt/aftale: Rammeaftale om VVM-rådgivning ved anlæg af Lynetteholmen
Ydelser: Udarbejdelse af VVM-redegørelse, herunder forudgående miljøundersøgelser, scopingnotat, kortlægningsrapport mv.
Estimeret værdi: 3 mio. kr. ekskl. moms
Varighed: To år med option på forlængelse to gange af et år ad gangen
Teknisk rådgiver: Rambøll
Juridisk rådgiver: Bech-Bruun 

Rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand

Projekt/aftale: Rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand ved anlæg af Lynetteholmen
Ydelser: Arkitektonisk bearbejdning og udformning, projektering, nødvendige forundersøgelser mv.
Estimeret værdi: 15 mio. kr. ekskl. moms
Varighed: Fire år
Teknisk rådgiver: Cowi Med Arkitema og Tredje Natur som underrådgivere.
Juridisk rådgiver: Bech-Bruun

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142