23948sdkhjf

Entreprenør og nedriver køber kraftværk og havn

En kvartet med blandt bl.a. HM Entreprenør skal udvikle området, når Stigsnæsværket ved Skælskør er revet ned

Entreprenøren HM Entreprenør A/S og nedbrydningsfirmaet P. Olesen og Sønner A/S skal være med til at drive havn og udvikle området ved Stigsnæsværket.

Sammen med Rimeco Aktieselskab og Kloster A/S har de dannet konsortiet Stigsnæs Industripark A/S, som køber Stigsnæsværket og Stigsnæs Transithavn samt en kulterminal af Ørsted. Det skriver energiselskabet i en pressemeddelese.

Stigsnæs Industripark A/S overtager oprydningsforpligtelsen og planlægger at nedbryde de eksisterende kraftværksbygninger med henblik på at udvikle området. 

- Vi leder altid efter interessante opgaver, og vi vil gerne med i projekter, hvor der er andet og mere end bare entreprenørarbejde. Vi sagde straks ja, da vi blev spurgt, om vi ville indtræde som partner, siger direktør i HM Entreprenør, Michael Mortensen i en pressemeddelelse. 

- Havnens bagland er stort, og der vil blive skabt plads til mange nye virksomheder, tilføjer han. 

Tilsvarende er beskeden fra direktør Peter Olesen fra P. Olesen og Sønner: 

- Nedbrydning af store industrianlæg som Stigsnæsværket er en af vore særkompetencer, og da vi fik muligheden for ikke kun at få nedbrydningsopgaven men også at indgå i et konsortium, som skal udvikle og drifte havnen, sagde vi straks ja. 

Konsortiet oplyser, at man vil inddrage lokalsamfundet herunder Slagelse Kommune i processen, så der kan tilføres så megen aktivitet til området som muligt. 

Aftalen mellem Ørsted og Stigsnæs Industripark A/S er betinget af myndighedernes godkendelse, og handlen forventes endelig gennemført ved udgangen af 2019.

Fakta:

  • Bag Stigsnæs Industripark A/S står Rimeco Aktieselskab, Aabenraa, Kloster A/S, Løsning, HM Entreprenør A/S, Horsens og P. Olesen & Sønner A/S, Hovedgård.
  • Stigsnæsværket blev taget ud af drift i december 2012.
  • Stigsnæs Transithavn bruges i dag primært som kultransithavn for Ørsted, men kan også bruges til at håndtere forskellige typer biomasse og andre former for stykgods.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125