23948sdkhjf

Ny indgang til Den Frie

En længe ventet opgradering af den kendte udstillingsbygning ved Østerport Station i København bliver nu til virkelighed. Arkitekterne bliver Praksis

Den Frie blev tegnet af den berømte danske kunstner og arkitekt J.F. Willumsen i 1898, og i årenes løb har den spektakulære bygning rummet et utal af kunstudstillinger, modeshows og andre events.

Problemet er ankomstområdet, der på ingen måde står mål med den øvrige bygnings æstetiske udtryk og faciliteter. Foyeren er mørk, slidt og trist, og der er gennem tden fredede bygnings historie eller funktion som kunsthal.

Det projekt, der nu bliver en realitet takket være støtte fra Realdania og Villum Fonden på sammenlagt 8otte mio. kr. skal både opgradere og nytænke hele ankomstområdet.

Det er projektets mål at komme tættere på Willumsens originale bygningsværk og den stemning, der oprindeligt var i huset. Derudover ønsker man at åbne institutionen for samfundet ved at skabe et bedre samspil mellem den ikoniske bygning og det offentlige rum.

I 2017 inviterede Statens Kunstfond til en konkurrence, der blev vundet af Praksis Arkitekter.

- Vi er simpelthen så glade for at få lov til at arbejde videre med denne vidunderlige bygning. At arbejde med fredede bygninger rummer altid en særlig udfordring, og vores højeste mål er at skabe et samlet hele, af nyt og gammelt, og forene

det moderne og det historiske, siger arkitekt Mette Tony, som er medindehaver af Praksis.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125