23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Vi må tage en tudekiks

Licitationen - Byggeriets Dagblad har i ugens løb bragt flere artikler om, at italienerne støvsuger markedet for byggeri af supersygehuse.

Det har ført til flere reaktioner, herunder at det er ærgerligt for den danske byggebranche.

Enig. Men vi må vist lige tage en tudekiks sammen.

For mange danske entreprenører afstår selv fra at byde på de store byggerier på grund af høje garantikrav og øget risiko på store totalentrepriser.

Og hvis man ikke melder sig ind i kampen, så kan man ikke klage over, at andre vinder.

En af byggeriets bestyrelsesformænd, Lars-Christian Brask, gav onsdag udtryk for, at man burde dele licitationerne i mindre dele.

Nej, lyder det nu fra lektor Lene Faber Ussing fra Aalborg Universitet, der er med til at uddanne fremtidens byggeledere.

For bygherrerne for de store sygehusbyggerier (regionerne) gør det helt rigtige. Totalentrepriser er mest effektive - læs billige for skatteyderne.

Så er der konkurrenceperspektivet. Italienerne vinder jo, fordi de er bedre på pris og kvalitet - i hvert fald i tilbuddene.

Måske kommer de tillige med nogle kompetencer, som vi kan lære af i Danmark?

Lidt som i casen Bestsellertårnet som jo nok går til en udenlandsk entreprenør, fordi vi i Danmark ikke ved nok om at bygge så høje bygninger.

Så mens vi spiser en tudekiks, kan vi jo lige skylle den ned med ambitioner. Ikke mindst ambitionen om at blive bedre - og derved vinde næste gang.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094