23948sdkhjf

15.500 kvm totalentreprise - Casa er i gang ved Horsens Havn

Onsdag blev første spadestik til projektet Pakhusene, en del af det nye byrum ved Horsens havn.

Det er den tidligere industrigrund Dana Feed, som skal omdannes til et nyt bykvarter med boliger, café, restaurant og kontorer.

Michael Mortensen, stifter og medejer af Casa, bød på vegne af bygherren velkommen til de fremmødte, som også talte interesserede naboer til projektet. Dernæst ønskede Horsens’ borgmester Peter Sørensen byen tillykke med det nye spændende og mangfoldige bykvarter og udnyttelsen af havnen til glæde for den almindelige borger.

Byggeriet Pakhusene er i alt på 15.500 kvm. Det omfatter 4.900 kvm. boliger - 53 udlejningslejligheder fra 62 til 130 kvm, 950 kvm restaurant og café, et kontorhus på 2.750 kvm og et parkeringshus på 6.750 kvm med ca. 210 p-pladser samt 1.300 kvadratmeter bilpleje- og vask.

Bygningernes nedtrappes gradvist fra syv etager til en etage som en overgang fra havnens store skala med siloer og pakhuse til byens mindre skala ved Niels Gyldings Gade med små byhuse og forretninger i to-tre etagers højde.

Casa Group er bygherre, Casa er totalentreprenør på bolig- og erhvervsdelen, mens CG Jensen er totalentreprenør på parkeringshuset.

Arkitema Architects har tegnet byggeriet, og OBH-Gruppen er ingeniør.

Pakhusene er opdelt i to etaper: ”Etape 1 – restaurant og boliger” og ”etape 2 kontorhus”.

Byggeriet forventes endeligt færdigt ved årsskiftet 2020/2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157