23948sdkhjf

Arkil-brødre vil købe op og afnotere

Byder mere for B-aktier end den højeste børskurs nogensinde

Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil vil eje hele Arkil Holding A/S. Målet er en afnotering fra børsen. 

Via deres fælles selskab J2A Holding ApS vil de fremsætte et tilbud om køb af alle udestående B-aktier i Arkil Holding. 

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Arkil Holding onsdag. 

Arkil-brødrene er i dag topfolk i firmaet – Jesper Arkil som administrerede direktør og Jens Skjøt-Arkil med titel af direktør for forretningsudvikling – og børnebørn af selskabets stifter, Ove Arkil. 

I forvejen ejer de to samtlige A-aktier i Arkil Holding via J2A Holding. Med ejerskab af 22,13 pct. af aktiekapitalen og 64,38 pct. af stemmerettighederne i Arkil har brødrene således allerede kontrol over selskabet.

Børsnotering giver ikke nok 
Efter aktiekøbet vil de sætte gang i en afnoteringsproces. Det sker dog ikke som et opgør med firmaets strategi, understreger Arkil-brødrene. Deres vurdering er, at Arkils børsnotering ikke skaber tilstrækkelig værdi for hverken Arkils aktionærer eller Arkil-koncernen.

- Vi ser os selv som langsigtede ejere af Arkil, og vi vurderer ikke, at en børsnotering af Arkil skaber tilstrækkelig værdi for aktionærerne eller for selskabet sammenholdt med de omkostninger, som det indebærer. Vi ønsker fortsat at drive Arkil, som virksomheden drives i dag og ud fra samme strategiske kompas, men vurderer, at vi over tid kan gøre dette mere effektivt i privat kontekst, siger Jesper Arkil i selskabsmeddelelsen.

- I en tid hvor mange danske selskaber er solgt til udenlandske ejere eller kapitalfonde, føles det samtidig rigtigt at bringe en traditionsrig virksomhed som Arkil tilbage til det langsigtede familieejerskab. For de dygtige og loyale medarbejdere i Arkil vil det i høj grad være business as usual. Samme selskab, samme kollegaer, samme strategi, tilføjer Jens Skjøt-Arkil.

Forhåndstlsang fra storaktionærer
Købstilbuddet lyder på 1.550 kr. pr. B-aktie, hvilket ifølge Jesper Arkil er højere end den højeste børskurs nogensinde - den var på 1.515 kr. den 24. november 2017.

Tilbuddet giver en samlet værdiansættelse af B-aktierne på 666 mio. kr. Til sammenligning var den samlede markedsværdi af B-aktierne i Arkil 481 mio. kr. den 24. april 2019.

Lind Invest ApS, som har 19,01 pct. af aktiekaiptalen, samt visse andre større aktionærer har over for J2A Holding afgivet uigenkaldelige forhåndstilsagn om at acceptere købstilbuddet vedrørende deres B-aktier, fremgår i selskabsmeddelelsen.

Disse uigenkaldelige forhåndstilsagn udgør tilsammen med J2A Holdings ejerskab af A-aktier og B-aktier 44,98 pct. af aktiekapitalen og 74,84 pct. af stemmerettighederne.

J2A Holding ventes at afgive købstilbuddet og offentliggøre tilbudsdokumentet den 1. maj 2019. Fire uger derefter ventes købstilbuddet at udløbe.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125