23948sdkhjf

Duo starter nyt firma for totalentrepriser

Et par erfarne erhvervsfolk i byggebranchen har fundet sammen i Hørlyck & Henriksen Entreprise A/S, der fremover tilbyder totalentrepriser til alle bygge- og anlægsprojekter.

Lars Hørlyck har mere end 20 års erfaring som rådgiver og partner i arkitektfirmaet Kullegaard, og Morten C. Henriksen har i mere end 30 år stået bag opførelsen af en række markante bygninger på Sjælland.

- Når vi tager det bedste fra de to verdener, får vi nogle kompetencer, som ikke ret mange virksomheder ligger inde med. Vi kan stå i spidsen for selv de mest komplekse byggerier, og herudover har vi begge nogle fagligt stærke netværk, forklarer Lars Hørlyck om idéen med det nye makkerskab.

- Vi oplever, at kontrakter og involvering fra myndighederne fylder mere og mere ved byggeopgaverne, og her er det en klar fordel, at vi kan trække på folk, der har den nødvendige indsigt. Som entreprenører kan vi ofte have brug for hjælp til at styre processerne, siger Morten C. Henriksen, der ved siden af sit nye engagement er direktør og indehaver af EMCH, Entreprenørfirmaet Morten C. Henriksen A/S.

Hørlyck & Henriksen Entreprise vil løse opgaver for EMCH, ligesom entreprenørvirksomheden kan få entrepriser hos Hørlyck & Henriksen Entreprise.

Som en særlig niche vil det nye selskab desuden satse på at få entrepriser i OPP-segmentet, hvor offentlige enheder og private virksomheder indgår partnerskaber om større byggerier.

Tendens i totalentrepriser
De to lokale erhvervsfolk oplever, at der er en klar tendens til, at bygherrer i stigende grad ønsker at arbejde med totalentrepriser for kun at have én indgang og samarbejdspartner ved et byggeri.

- Det er for dyrt og for uigennemskueligt med for mange led – og det skaber usikkerhed. Omvendt giver det tryghed og overblik, når bygherre ikke både skal forholde sig til rådgivere, leverandører og entreprenører, hvor det kan være svært at gennemskue økonomi og processer, siger Lars Hørlyck.

Han havde egentlig regnet med at etablere sig eget firma, da han forlod arkitektfirmaet Kullegaard midt i februar, men et opkald fra Morten C. Henriksen førte til et par samtaler og etableringen af Hørlyck & Henriksen Entreprise A/S. Siden er de første to konstruktører ansat i den nye virksomhed.

De to lokale erhvervsfolk har arbejdet professionelt samme gennem en del år, og på det personlige plan har de to mænd i de seneste par år lært hinanden at kende gennem et lokalt cykelhold.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094