23948sdkhjf

Tre hold udvalgt til dyst i Holstebro

Udsigt til forskellige bud på udviklingen af 70.000 kvm sygehusgrund

Vandkunsten, Aart og Lendager Group.

De tre arkitektfirmaer står i spidsen for hvert sit tværfaglige hold, som nu skal give deres bud på en langsigtet og sammenhængende udviklingsplan for den 70.000 kvm store sygehusgrund i Holstebro samt resten af midtbyen.

Det oplyser Holstebro Udvikling i en pressemeddelelse.

Trioen er valgt blandt de 19 arkitektteams, som bød ind på opgaven om at udvikle fremtidens midtby i Holstebro. 

Forventer forskellige bud
Ved valget af de tre hold er der lagt op til at få tre forskellige bud, vurderer Rasmus Cassøe, der er partner i byplantegnestuen CFBO, som afvikler arkitektkonkurrencen for Holstebro Udvikling. 

CFBO er lige nu ved at lægge sidste hånd på konkurrencematerialet til de tre hold. 

- Vi har fået rigtig mange forslag fra borgere, virksomheder og organisationer i Holstebro de seneste måneder, og det er i høj grad de input, vi nu beder de tre teams tage afsæt i og gøre til konkrete ideer, siger Rasmus Cassøe. 

- Med tre så forskellige og så ekstremt kompetente arkitektteams er jeg sikker på, vi får nogle vildt imponerende og ambitiøse bud på udviklingen af midtbyen i Holstebro. Det bliver en plan, som får betydning for livet i byen de næste mange år, siger han.

Skal gøre det attraktivt for investorer
De tre bud på udviklingsplaner skal ligge klar i løbet af efteråret, hvorefter Holstebro Udvikling vil udpege én vinder. Vinderforslaget danner grundlaget for den endelige udviklingsplan, som bliver præsenteret i begyndelsen af 2020.

Udviklingsplanen skal blandt andet omfatte den 70.000 kvm store grund midt i byen, som bliver ledig, når Hospitalsenheden Vest rykker til Gødstrup i 2021. 

Planen skal efterfølgende være med til at skabe interesse hos og gennemsigtighed for investorer og andre, der vil udvikle helt konkrete byprojekter i Holstebro.

Derfor er de tre hold valgt: 

Team Aart
Hovedrådgiver: Aart
Underrådgivere og konsulenter: SLA og Niras

I begrundelsen for valget lægger bestyrelsen vægt på det præcist sammensatte hold med lokal repræsentation, der udover kompetencer inden for strategisk byplanlægning og bybygning, landskab og trafikplanlægning, også rummer kompetencer inden for klimatilpasning, byliv, kultur, midlertidighed og kunst i byen.  

Team Vandkunsten
Hovedrådgiver: Vandkunsten Arkitekter
Underrådgivere og konsulenter: Skaarup Landskab, Torben Schønherr, ÅF og ICP

At valget faldt på dem, begrunder bestyrelsen med en god forståelse for opgaven og kompleksiteten, et præcist sammensat hold, der udover kompetencer inden for strategisk byplanlægning og bybygning, landskab og trafikplanlægning også rummer en meget stor kompetence inden for detailhandel og detailhandelsplanlægning.

Team Lendager
Hovedrådgiver: Lendager Group
Underrådgivere og konsulenter: Transform og Rambøll

Lendager Group arbejder allerede i Holstebro, hvor de er med til at udvikle slagterigrunden. I begrundelsen for udvælgelsen lægger bestyrelsen vægt på den særlig kompetence og forståelse for bæredygtighed og cirkulær økonomi, som vurderes at være relevant og interessant i forhold til udviklingen af særligt sygehusgrunden. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219