23948sdkhjf

DSB's gamle værkstedsområde bliver til studieboliger

Inden længe slår CPH Village og projektet BaneGaarden dørene op til to nye projekter i DSB’s gamle værkstedsområde på Otto Busses Vej i København. 

Værkstedsgrunden skal nemlig danne ramme om en ny studielandsby, men også give mulighed for, at både lokalbefolkning og besøgende kan få et blik ind i grøn omstilling ved et besøg hos de gamle trælader på grunden, som omdannes til et samlingssted med grønne værdier i fokus.

- Det glæder mig, at CPH Village og BaneGaarden har valgt at flytte ind på Otto Busses Vej. Ånden i deres projekter er lige det, vi ønsker i området, nemlig at sætte områdets grønne profil i spil, og samtidig får vi åbnet for københavnerne og andre interesserede med attraktioner, der inviterer indenfor. Yderligere er de med til, at området bliver udnyttet på bedste vis, mens vi venter på den endelige udformning af områdets fremtid, siger underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl i en pressemeddelelse.

Det er CPH Village, der står bag selve byggeriet af studielandsbyen, der i alt skal give husly til omkring 200 studerende.

Husene skal bygges af træ for at passe ind i miljøet, fortæller Frederik Noltenius Busck, der er co-founder og direktør for CPH Village, som også står bag studieboligerne på Refshaleøen.

- Vores studielandsby på Otto Busses Vej bliver en urban oase på en magisk uopdaget plet midt i København. Vi bygger boligerne i træ, som dels vil rime på den lille skov, vi placerer boligerne i, og samtidig vil de give nyt liv til DSB's flotte, gamle trælader på nabogrunden. Vi glæder os til at flytte ind og bidrage med liv og virkelyst til udviklingen af den kommende bydel, siger han om projektet, der nu lejer sig ind på grunden på en 10-årig kontrakt.

De gamle trælader får en tiltrængt overhaling med hjælp fra projektet BaneGaarden og Realdania, der støtter renoveringen med 5 mio. kr.

Træladerne mistede deres oprindelige funktion, da anvendelsen af træ på værkstedsområdet blev udfaset.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.314