23948sdkhjf

Stor interesse for at udvikle 70.000 kvm sygehusgrund

19 arkitektteams fra hele landet har netop meldt ind, at de ønsker at være med til at lave en sammenhængende plan for Holstebro midtby. 

Muligheden for at videreudvikle Holstebro bymidte er opstået, fordi Hospitalsenheden Vest rykker til det nye sygehus i Gødstrup i 2021. Det har givet anledning til at udarbejde en samlet udviklingsplan for hele bymidten. 

- Filosofien bag vores ønsker om byudvikling i Holstebro er, at en dynamisk og spændende bymidte er med til at tiltrække mere liv til byen, mennesker, arbejdspladser og dermed vækst til hele Nordvestjylland i fremtiden, siger Jesper Larsen, der er direktør for udviklingsselskabet Holstebro Udvikling P/S. 

Planen skal ikke alene omhandle den 70.000 kvm store sygehusgrund. Den skal også give bud på udviklingen i hele midtbyen, så det er attraktivt og transparent for investorer og projektudviklere at investere i konkrete projekter i byen over de næste mange år.

 

Holstebro Udvikling P/S er et partnerselskab, som er ejet 51% af Færchfonden og 49% af Holstebro Kommune.

 

Private og offentlige penge

Nu skal bestyrelsen for Holstebro Udvikling vurdere materialet fra de 19 arkitektfirmaer og udvælge tre teams, som går videre i konkurrencen om at udarbejde den bedste udviklingsplan.

 

Den færdige plan skal ligge klar sidst på året.

 

Byplantegnestuen CFBO i Aarhus er valgt til at tage sig af selve arkitektkonkurrencen.

 

- Byudviklingsprojektet i Holstebro er kendetegnet ved stort commitment – lige fra ejerskabet til involveringen af byens målgrupper. Det er en klar styrke, at det private og offentlige går sammen og har et langsigtet perspektiv for byudviklingen. Det skærper interessen fra mange arkitektfirmaer, fordi det giver ro i maven med hensyn til viljen og evnen til at føre planerne ud i livet. Samtidig er det et stort plus for kommende investorer, at de kan se, at der er bred og dyb opbakning bag en samlet plan, siger partner i Rasmus Cassøe.

 

En proces med omfattende inddragelse af borgere, erhvervsliv og organisationer i Holstebro er gået forud for arkitektkonkurrencen. De mange ideer og forslag herfra bliver en del af selve konkurrenceoplægget.

 

Vinderprojektet bliver præsenteret på et borgermøde i Holstebro sidst på året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.377