23948sdkhjf

Ét stort tjekkeark skal sikre DGNB-guld til 51 nye Aalborg-boliger

Aalborgs første bæredygtige bofællesskab bringer de grønne visioner for den nye Stigsborg-bydel i Nørresundby tættere på en realisering. 

Det er firmaet EcoVillage, der står bag bolig- og bofællesskabsprojektet ”Sundsholmerne”. Det skal være en del af det kommende Parkkvarteret, der indgår i 1. etape i udviklingen af det 54 hektar store område, Stigsborg Havnefront. 

De 51 boliger i det kommende bofællesskab bliver en kombination af række- og etageboliger i varierende størrelse. kombinationen er valgt for at få en blandet beboersammensætning, så der bliver plads til både enlige med og uden børn, par, familier, seniorer og ældre. Gæsteværelser, kontor og andet der kun benyttes lejlighedsvist, placeres i et fælleshus. 

Der bygges i alt cirka 5100 kvm. A.Enggaard A/S er på som totalentreprenør, oplyser Rasmus Larsen, som er partner i EcoVillage, til Licitationen.

- Stigsborg er et virkelig spændende og fedt område at lave bofællesskab i. Det er bynært og samtidig lige ved vandet og naturen, siger Rasmus Larsen og tilføjer: 

- Jeg tror på, at vores bofællesskab kan være en dynamo for Stigsborg-området og vil være med til at skabe en særlig kultur, der er centreret omkring fællesskab og grøn levevis, 

Den grønne livsstil bliver en vigtig del af dagligdagen i bofællesskabet, hvor der vil være fællesspisning, økologisk mad på menuen, Tesla-delebil samt adgang til køkkenhaver og hønsegård. 

Bygge- og bæredygtigt fra A-Z
EcoVillage står bag flere lignende byggerier i Danmark, og de klimavenlige valg vægtes højt i hele processen - herunder byggematerialer og -teknik. Rasmus Larsen uddyber, hvordan hver en sten vendes i processen:

- Vi sidder med ét stort tjekke-ark, hvor vi gennemgår og sikrer, at alle tiltag i processen lever op til vores standarder. Bæredygtighed er hjørnestenen i processen allerede inden vi tager første spadestik, og hele byggeriet vil blive DGNB Guld-certificeret. 

Derudover er også arkitektur og indretning udviklet ud fra overvejelser om energi—og pladsbesparende løsninger, hvor arkitektfirmaet C.F. Møllers bofællesskabsarkitektur spiller en central rolle. Det betyder, at boligernes indretning er minimalistisk og faciliterer socialt samvær. Derfor vil der være fællesarealer som fx spisesal, kontorfællesskab, tv-stue, værksted og gæsteværelse.

Boligerne opføres som ejerboliger og forventes indflytningsklar i 3. kvartal 2021

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157