23948sdkhjf

Investeringer præger Niras’ regnskab

Niras holdt omsætningen over 2 mia. kr. i 2018. Rådgivergigantens omsætning voksede med 4 pct. i det forgangne år og landede således på 2,2 mia. kr. 

Året bød også på en forøgelse af resultatet (EBITA). De 50 mio. kr. i 2017 blev til 61 mio. kr. sidste år. 

Integrationen med Alectia (fusionen fik den endelige godkendelse i 2017, red.) og udvikling af den internationale forretning satte sig præg på året.

- Vi har i 2018 brugt mange ressourcer på at udvikle organisationen og systemerne på tværs af forretningen. Det hæmmede på kort sigt indtjeningen og væksten, men betyder, at vi har forudsætningerne for at udvikle   forretningen markant i både Danmark og udlandet de kommende år, siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen  i en pressemeddelelse. 

Fra Skandinavien til den store verden
Selskabets strategi er dels at vokse på nærmarkederne i Skandinavien, dels at styrke de internationale forretningsområder. I Sverige og Norge blev omsætningen da også øget med 44 mio. kr. i 2018, så landene nu udgør 14 pct. af den samlede forretning. 

- Vi har de seneste år investeret i at opbygge nye forretningsområder i Skandinavien. Særligt i Norge er det lykkedes at få godt fat i markedet med blandt andet flere store vej- og jernbaneprojekter, konstaterer Carsten Toft Boesen.

Også inden for de internationale forretningsområder udviklingsbistand, vindenergi, havne og fødevarefremstilling har Niras investeriet. 

- Vi har investeret i en global organisering af vores internationale forretningsområder. Det har været dyrt og reducerede resultatet i 2018. Til gengæld høster vi nu frugterne af investeringerne i form af nye kunder, siger Niars-direktør og fortsætter: 

- Hvor vi tidligere byggede vores internationale forretningsområder op om skandinaviske kunders internationale forretninger, arbejder vi i dag i større udstrækning for internationale kunder som globale fødevareproducenter og globale udviklingsfonde. Det betyder, at der er et større vækstpotentiale i den internationale forretning. 

Vil fastholde det høje investeringsniveau
Efterspørgsel på hjælp til bæredygtig omstilling i byer, samfund og virksomheder er ifølge direktøren stor og derfor et felt, hvor selskabet forventer vækst. 

Generelt oplever Niras stigende efterspørgsel på de fleste markeder, så vokseværk er også forventningen de kommende år, understreger Carsten Toft Boesen:

- Vi kommer dog til at fastholde et højt investeringsniveau, da vi kan se frem til et markant stigende behov for innovation og nye teknologier for fortsat at være helt fremme i forhold til at udvikle konkurrence- og bæredygtige løsninger.

Niras A/S
mio. kr. 2018 2017
Omsætning 2.204 2.125
Heraf egenproduktion 1.743 1.647
EBITA 61 50
EBITA-margin 3,5 % 3,1 %
EBITA ekskl. fusionsomkostninger 65 73
Resultat efter skat 33 20
Antal ansatte (gns.) 2.355 2.206
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11