23948sdkhjf

10.000 m2 skolebyggeri går til Herning-entreprenør

Når 900 skolebørn i august 2021 møder ind til første skoledag på den splinternye ”Frelloskolen” i Varde kan de sende en tanke til C.C. Contractor. 

Entreprenørfirmaet med base i Herning har vundet totalentreprisen på det i alt 9.576 kvm store skolebyggeri, oplyser Varde Kommune i en pressemeddelelse. 

C.C. Contractor bød ind på skolen i samarbejde med GPP Arkitekter, ÅF Buildings Denmark, Labland Architects.

Frelloskolen opføres på en cirka 45.000 kvm grund på Ortenvej i Varde, lige ved byens sportscenter. 

Skoler i skolen
Budgettet for skolebyggeriet lyder på 163 mio. kr. Pengene går blandt andet til centrale elementer som en skolehave, en nyplantet skov, masser af lys og faglaboratorier, der på kreativ vis understøtter undervisningen. 

Tunge drenge bød sig til

Fire forskellige totalentreprenører bød ind på skoleopgaven. Ud over vinderteamet med C.C. Contractor i spidsen var der bud fra hold med Hoffmann, NCC Danmark og MT Højgard samt K.G. Hansen & Sønner på entreprenørdelen.

Dommerkomitéen bestod af borgmesteren, andre byrådspolitikere, direktører i kommunen, eksterne fagpersoner samt repræsentanter fra skolens ledelse og forældre- og medarbejdergrupper. 

I skolehaven kan eleverne omsætte det at så, dyrke, høste, tilberede og spise grøntsager til et eksperimenterende læringsrum for skolens fag. En nyplantet skov rummer forskellige læringszoner for alle klassetrin. Fx indbyder en amfiscene til undervisning i det fri. 

Skolen er disponeret som tre selvstændige afdelinger -”skoler i skolen”, hvor der i hver af de tre afdelinger opstår et lokalt fællesskab i relation til alderstrinnet. Mellem afdelingerne ligger skolens fælles funktioner, som fagområder og PLC, der samles omkring det centrale hjerterum, kaldet ” Det gyldne rum”. 

I dommerbetænkningen om valget af teamet lyder det blandt andet:

"Det overordnede greb har skabt en fremragende og kompakt skolebygning, som både organisatorisk og arkitektonisk svarer på konkurrenceprogrammets ønsker og krav med fremragende og klogt udformede løsninger, som vil medføre en aktiv og inspirerende skole”. 

Fakta: Frelloskolen

- Skolen bliver daglig ramme for ca. 900 skoleelever fordelt på fire klassespor fra 0. til 9. klasse. Skolen får 80-90 medarbejdere. Den er en fusion mellem Brorsonskolen og Sct. Jacobi Skole, der begge ligger i Varde.

- 0.-3. klasse får faste klasselokaler, mens 4.-9. klasse får roterende undervisning afhængigt af faget.

- Skolen er opkaldt efter Otto Frello, der var en berømt maler og illustrator. Han er udnævnt til æresborger i Varde, hvor hans værker kan opleves på Museum Frello.

  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116