23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Godt arbejdsmiljø skal trække de unge til byggeriet

Når du unge mennesker skal vælge uddannelse og karriere, så bliver håndværksfagene i stigende grad valgt fra. Sådan har det været et godt stykke tid.

Hvis man ser bort fra rent uddannelsessnobberi, hvor forældrene hellere vil have, at deres børn bliver jurister eller læger end tømrere eller murere, ja, så er der især to faktorer der trækker i den forkerte retning i øjeblikket. Det er nedslidning og det er arbejdsulykker.

De unge har jo også øjne i hovedet og de følger såmænd tilstrækkeligt med i debatten til at vide, at i sær i håndværksfagene er der øget risiko for både nedslidning og invaliderende arbejdsulykker.

Hvis bygge- og anlægsvirksomhederne skal overleve på sigt og ikke løbe tør for arbejdskraft, så er det nu der skal sadles om. Opgaven er at overbevise de unge om, at nok er der støj og møg på en byggeplads, men at effektive og tidssvarende værnemidler, robotteknologi og effektive maskiner betyder, at det ikke er farligere at arbejde i byggeriet end i en bagerbutik.

Derudover skal arbejdsgiverne i byggeriet naturligvis sende klare signaler om, at de bekymrer sig om de ansattes helbred - både når det gælder om at reducere antallet af arbejdsulykker og når det gælder nedslidning.

Byggeriet er i fuld gang med at få en bæredygtig miljøprofil, når der bygges og vælges materialer. Nu er tiden inde til også at vise de unge, at byggeriet er et sikkert sted, når der skal vælges uddannelse og karriere.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187