23948sdkhjf

Sønderjysk entreprenør ombygger bank til politistation

Bygningsstyrelsen har indgået kontrakt i hovedentreprise med Ommen & Møller A/S om at ombygge, totalrenovere og tilføje en ekstra etage til en tidligere bankbygning i Thorshavn på Færøerne.

Bygningen skal fra sommeren 2020 være Færøernes nye hovedpolitistation. Politiet bor i dag midlertidigt til leje i et privat lejemål. 

Fakta: Hovedpolitistation på Færøerne

Bestiller: Rigspolitiet

Entreprise: Ombygning og renovering af 3.200 kvm inkl. ca. 1.000 kvm kælder og garage. 

Hovedentreprenør: Ommen & Møller A/S. 

Underentreprenører: Kingo Karlsen A/S, ArtiCon P/F, LM Electric, RenoVent, B&E Stål A/S og Persolit Stilladsfirma A/S 

Rådgiver: Kent Pedersen Arkitektfirma ApS 

Ingeniør: Ingeniørfirmaerne LBF og PB Consult. 

Budget: 138 mio. kr. inkl. færøsk moms (2018 priser) 

I brug: Medio 2020.

Den fremtidige indretning af de ca. 3.175 kvm (hvoraf 2.200 kvm er kontorareal) skal understøtte en moderne politistation med alle tilhørende funktioner til beredskab, detention, afhøring, administration, mødefaciliteter, kantine og servicecenter for borgere. Der stilles høje krav til et godt indeklima og et lavt energiforbrug, hvor politistationen bl.a. fremtidigt skal forsynes med fjernvarme.

Skræller bygningen
Aktuelt er entreprenøren i gang med at 'skrælle' bygningen for alle indvendige vægge, installationer, facade og tag mv., så kun råhuset og de bærende konstruktioner står tilbage. Efterfølgende påbegyndes opbygning af en ekstra etage, nye facader, nye installationer og en indvendig nyindretning af samtlige rum, samt etablering af et parkerings-dæk over den eksisterende p-plads.

Bygningen kommer til at fremstå i en enkel form med træbeklædning og tagpap, så den moderne bygning matcher traditionel færøsk byggeskik. Træbeklædningen i robinietræ vil patinere smukt og forventes at holde minimum 50 år uden nogen form for behandling.

Udover den kommende hovedpolitistation i Thorshavn og almindelig bygningsvedligeholdelse af statens øvrige bygninger på Færøerne, har Bygningsstyrelsen også istandsat og ombygget Rigsombuddets bygning i Tórshavn i 2013, renoveret dele af en bygning med statslige personaleboliger i Thorshavn i 2015, ombygget og renoveret Retten i politistationen i Tvøroyri i 2015 samt haft løbende vedligehold på Bygningsstyrelsens øvrige bygninger på Færøerne, der huser domstole, politi og Rigsombud – i alt 10 bygninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126