23948sdkhjf

Boligforeningsboss vil bygge flere lejeboliger til seniorer

Parcelhuskvarterer i mindre byer præges i stadig større grad af seniorer. De bliver boende i hus som er bygget til en familie, men som årene er gået beboes af et par. 

Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) medvirker særligt to forhold til, at mange seniorer bliver boende i parcelhuset: For det første at de ikke har mod på at flytte fra et hus, de har boet i en længere årrække - og for det andet fordi der er for få ældrevenlige boliger. Det kan Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening, nikke genkendende til. 

- Der er et klart behov for at bygge senioregnede lejeboliger i mindre byer i periferien af Aalborg, så det bliver muligt at forlade parcelhuset uden nødvendigvis at have fornemmelsen af at blive rykket op med rode, siger boligforeningsbossen. 

- Aktuelt arbejder vi derfor på etablering af afdelinger i Skørping, St. Restrup, Godthåb og Frejlev - og det er mit håb, at yderligere et par adresser kommer til i løbet af 2019-20, fortsætter han. 

Eksempelbyggeri i Aalborg
I Aalborg Øst er boligforeningen godt på vej med en helhedsplan for Kildeparken. Her har man grebet mulighed for at indrette nogle af de fritliggende huse på Blåkildevej som et særligt seniorfællesskab, og et andet er på vej på Fyrkildevej. 

- Projektet er tænkt som et eksempelbyggeri, som skal inspirere byggesektoren til, hvordan man kan bygge seniorbofællesskaber også i den almene boligmasse, sagde Ole Nielsen blandt andet, da projektet på Fyrkildevej blev præsenteret i 2017.

Cirka 350 boliger på Blåkildevej udgør første etape af helhedsplanen "Kildeparken 2020", hvor Himmerland Boligselskab over en årrække renoverer flere end 1.000 boligeri.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11