23948sdkhjf

Elastikken er sprunget på Arena Randers: Hovedentreprenør afviser eneansvar

Udvidelsen af Arena Randers med en ny multiarena på 9.000 kvm bliver forsinket med flere måneder. Det oplyser Arena Randers. 

Første spadestik blev taget i oktober 2017 og den nye multiarena var oprindelig projekteret til at stå færdig i august 2019. Men på nuværende tidspunkt er der først udsigt til ibrugtagning i december i år.

Forsinkelsen skyldes ifølge Arena Randers primært totalentreprenøren Max Bögl, en dansk filial af den tyske storentreprenør Max Bögl International. 

Entreprenøren har angiveligt ikke har fremlagt de endelige statiske eftervisninger for tagkonstruktionen, der skal samle den eksisterende arena og den nye multiarena. Godkendelsen er en forudsætning for, at entreprenøren kan ansøge kommunen om endelige byggetilladelse til Ny Multiarena, hedder det i meddelelsen fra Arena Randers. 

Fakta: Arena Randers’ udvidelse

Projektet ved Arena Randers omfatter en multiarena på 9000 kvm i to etager med plads til minimum 3.200 siddende tilskuere. Der etableres nye lounge/mødeområder mm. samt tilpasning af ankomst- og p-område.

Budgettet er 81 millioner kroner. 

Max Bögl blev i september 2017 offentliggjort som vinder af projektet sammen med Link Arkitektur og Orbicon. 

Bygherre er Arena Randers. Bisgaard Ejsing er med Stokvad A/S og Randers Arkitekten Arena Randers’ bygherrerådgiver.

- Vi har fra vores side presset på og gjort Max Bögl opmærksom på, at det absolut ikke er tilfredsstillende. Vi har på forhånd accepteret fire ugers forsinkelse for at give lidt elastik i tidsplanen, men nu vil vi gerne se en seriøs fremdrift på byggepladsen, siger bestyrelsesformand i Arena Randers Torben Boldsen i meddelelsen. 

Entreprenør uenig i ansvarsplacering
Den udlægning af årsagerne til forsinkelsen er Mathias Büttner, direktør for den danske afdeling af Max Bögl, ikke enig i. 

- Vi har været i en lang dialog med dem (Arena Randers, red.) og er stadig i dialog for at løse det, understreger Mathias Büttner overfor Licitationen og tilføjer, at udmeldingen fra Arena Randers kom bag på ham samt at parterne efterfølgende har været i kontakt.

Han anerkender, at der er tale om en forsinkelse. Ansvarsplaceringen, som det bliver fremstillet af bygherre, er han dog ikke enig i. 

- Der bliver henvist til regninger og byggetilladelser. Alt er indsendt og vi har fået midlertidig byggetilladelse til de ting. Vi er i gang derude, slår Mathias Büttner fast. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125