23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Selvindsigt på direktionsgangen

Det kræver masser af selvindsigt at erkende egne mangler. Og det kræver en endnu større portion mod at handle på baggrund af erkendelsen.

Der er derfor grund til at lette på hatten for de ejerledere og direktører fra bygge- og anlægsbranchen, som træder ned eller til siden for at give plads i ledelsen til folk med mere velegnede kompetencer.

Manøvren har nemlig flere fordele. For det første giver den mulighed for, at den fratrædende direktør eller ejerleder kan bruge tiden, hvor den er bedst brugt. For det andet giver den plads til ny inspiration og viden udefra.

Det sidste kan være en katalysator for både effektivisering og digitalisering i byggebranchen.

For selv om diversitet i sig selv ikke er noget mål, så bekæmpes dårlige vaner effektivt med nyt blod. Der er derfor god grund til at lytte, når byggeriets nye direktører lufter deres idéer - hvad enten de kommer fra en af industriens virksomheder, har en militær uddannelse eller noget helt tredje.

Det kontroversielle spørgsmål er så, om effekterne af den eksterne indblanding i branchen også kan ses på byggevirksomhedernes bundlinjer.

I hvert fald pegede flere kilder over for Licitationen - Byggeriets Dagblad i går på industrialiserede metoder - som eksempelvis præfabrikation - som en bærende årsag til, at bygge- og anlægsbranchen har øget produktiviteten med 10 procent de sidste 10 år.

Og det er da værd at tage med sig. Hvad enten inspirationen så er kommet oppefra, udefra eller indefra.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173