23948sdkhjf

Sidste brik falder på plads for byspejderhus i København

Børn og unge får i fremtiden helt nye muligheder for at dyrke naturen i storbyen, når et nyt byspejderhus, ’Ryparkens Børne- og ungehus’, får liv. En bevilling på 1,87 millioner kroner fra Lokale- og Anlægsfonden er den sidste brik i puslespillet, for at det 6,4 millioner kroner dyre projekt er realiserbart. 

Placeret på en bynær naturgrund med Helsingørmotorvejen og Lyngbyvejen som nabo skal huset væreet eksempel på, at den tætte bys restarealer kan løfte fritidslivet og muligheden for at være i naturen. 

Huset skal være mødested i storbyen for spejdere, rollespillere, fællesspisning og mange andre fritidsaktiviteter, der kan få flere børn og unge ud i naturen – organiserede såvel som selvorganiserede. 

- Det er et spændende eksempel på en ny type byspejderhus, der udnytter et meget udfordrende, men centralt restareal i den tætte by til at skabe et engagerende mødested for børn og unge. Huset er et stærkt bud på, at forskellige brugere kan mødes i en facilitet, som stimulerer naturoplevelser i byens natur og understøtter interessen for fællesspisning i fritidslivet, siger Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden om projektet. 

En tredjedel er egenfinasiering
Huset er tegnet af Krydsrum Arkitekter og består af tre bygningskerner på i alt 313 kvm. 

Alt er indrettet med tanke for mennesker med funktionsnedsættelse, og huset er fleksibelt i sin indretning, organisering og drift, så det kan bruges året rundt. Løbere kan eksempelvis bruge toiletterne, og børnehaver kan komme og låne husets grej. Hvis det regner, kan aktiviteterne foregå i det store, indendørs samlingsrum eller i dele af udearealet omkring, som er overdækket med et sejl. 

Køkkenet er centralt placeret i huset og kan åbnes op ud til udearealet med fleksible hæve-sænke køkkenborde, så både store og små børn kan deltage i madlavningen. 

Projektets samlede byggesum er 6,40 millioner kroner. Heraf er 2,.22 millioner kroner egenfinansiering. Udover Lokale og Anlægsfondens bevilling på 1,87 millioner kroner har Københavns Kommunes Klubhuspulje støttet med 1,57 millioner kroner, og Realdanias kampagne ’Underværker’ med 750.000 kroner. 

Ryparkens børne- og ungehus er resultatet af en grundig inddragelsesproces med foreninger, naboer, en lokal ungdomsklub, den lokale sociale helhedsplan og andre fra lokalområdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156