23948sdkhjf

30 boliger med mad- og kulturhus tager form

Onsdag den 6. februar var der rejsegilde på det nye mad- og kulturhus på Frederiksberg Allé 41. 

Ud over nedgang til metrostationen kommer den nye hjørneejendom til at rumme byde et righoldigt udvalg af madoplevelser og madkultur i to etager. Den bliver også rammen om 30 lejligheder og byhuse med en indre grøn gårdhave og egne altaner, terrasser eller taghaver.

Festlighederne i forbindelse med rejsegildet blev indledt af Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj.

Bag projektet står et bygherrekonsortie bestående af Unionkul Udvikling ApS, ejet af Klaus Kastbjerg, samt NRE Denmark. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Cobe. NRE Denmark er totalentreprenør, og rådgivende ingeniører er Arne Elkjær A/S.

En ny ankomstplads til Frederiksberg Allé 
Byggeriets arkitektur er præget af et stor svævende dæk over nedgangen til metroen. Under dækket vil der blive en række minikøkkener og madboder. Byggeriet henter inspiration fra Frederiksberg Allés klassiske byggestil.

- Det nye mad- og kulturhus bliver en ny ankomstplads til Frederiksberg Allé og samtidig et samlingssted på den smukke allé, hvor lokale og besøgende kan mødes til gastronomiske oplevelser i skyggen af lindetræerne. Vi håber derfor, at arkitekturen vil bidrage til at skabe mere byliv, og samtidig sender vi en hilsen til alléens klassiske arkitektur ved både at nedskalere bygningen i fem byhuse og ved at bruge en rig detaljering i murværket, fortæller Dan Stubbergaard, arkitekt MAA og grundlægger af Cobe.

Totalentreprenøren og den ene af bygherrekonsortiets parter, NRE Denmark, har sammen med sine underleverandører arbejdet intenst på at få den usædvanlige konstruktion på plads.

- Det svævende dæk har været nøglen til at udnytte den fantastiske beliggenhed. Samtidig ligger vores byggeplads jo faktisk oven på en anden byggeplads, metroen, og det har krævet både omhyggelig planlægning og en høj grad af præcision at få det hele til at gå op, siger administrerende direktør Jacob Eiskjær Olesen.

Stueetagen vil blive afleveret samtidig med åbningen af den nye metrostation Frederiksberg Allé i juli 2019, mens lejlighederne vil være klar til indflytning ultimo 2019.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109