23948sdkhjf

No-dig på skal på skoleskemaet

Branchenetværket NoDig Infra har indgået et samarbejde med EUC Sjælland

Som led i en klar strategi om at få No Dig branchen tættere på uddannelsesinstitutionerne har Danva branchenetværket NoDig Infra indgået samarbejde med kloakuddannelsen hos Erhvervsuddannelsescenter Sjælland. Partnerskabet er første skridt i No Dig Infras ambitioner om at få No Dig på kursuslisten som AMU fag på erhvervsskolerne.

Partnerskabet mellem EUC Sjælland og NoDig Infra mundede for nylig ud i et stort anlagt arrangement, hvor nogle af de førende virksomheder inden for No-dig løsninger viste teknologi, metoder og arbejdspladser frem for de studerende.

- Arrangementet var en kæmpe succes og flere af de studerende fik sig en ordentlig øjenåbner og lavet aftaler med virksomhederne. Med den store interesse er det planen, at vi vil forsøge at få den type arrangement bredt ud til erhvervsskolerne i hele landet, siger Morten Aaby Nielsen, formand for NoDig Infra og direktør hos Vesthimmerland Forsyning.

Teknologi tiltrækker unge
Han peger på, at også No-dig branchen er på intens jagt efter arbejdskraft, og derfor er det vigtigt også at gøre sig til over for erhvervsskolerne. No Dig branchen har ifølge Morten Aaby Nielsen en række store fordele, når det handler om at tiltrække de unge.

- Vi er en branche, der er meget teknologisk funderet, hvor de førende virksomheder bruger avancerede og højteknologiske løsninger, når de udfører opgaver. Det er med til at tiltrække de unge, det kunne vi også konstatere ved arrangementet hos EUC Køge, siger Morten Aaby.

Ud over den teknologiske fordel i forhold til at tiltrække de unge, så rammer No Dig branchen også ned i en tidsånd, der arbejder for en bæredygtig samfundsudvikling, hvor enorme investeringer bevares og vedligeholdes med et minimum af ressourceforbrug.

No-dig i fremgang
NoDig Infra er et åbent netværk for alle, der arbejder med opgravningsfri metoder til lednings- og kabelarbejder hos ledningsejere, rådgivere, entreprenører, leverandører.

Hos EUC Sjælland hilser faglærer på Struktørafdelingen Maj-Britt Juel Nielsen de nye initiativer meget velkomne og hun peger også på, at erhvervsskolerne har et ansvar at leve op til.

NoDig branchen er i kraftig fremgang og burde få langt mere opmærksomhed end den får i dag - bl.a. fordi det er en branche, der kan være med til at tiltrække de unge til byggebranchen.

- No Dig løsninger er mere og mere efterspurgte, samtidig med, at der er mangel på fagligt kompetente medarbejdere, der kan bidrage med interesse og viden. Derfor er vi her på skolen positive over for at få indført No Dig kursusforløb, forklarer Maj-Britt Juel Nielsen.

Allerede til foråret er der planlagt et nyt arrangement hos EUC Sjælland, hvor No Dig branchen viser sig frem for de studerende.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125