23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Ny udbudsform med bonus-muligheder er både spændende og farlig

Udbudsformen i bygge- og anlægsbranchen har ikke rykket sig væsentligt de seneste mange år. Der har været nogle hæderlige tilløb til at lade kvalitet og samarbejdsevner vægte mere end den rene pris, men det er fortsat prisen, der er i fokus.

Nu introduceres en helt ny udbudsform: New Partnering-Hovedentreprise, som grundlæggende er en helt ny hovedentrepriseform med udgangspunkt i det nye AB-system.

Et af de vigtige elementer i den nye model er, at selvom det også er en priskonkurrence, så handler det i lige så høj grad om at finde den rigtige samarbejdspartner. Det betyder blandt andet, at der vil ske en meget grundig analyse af de nøglepersoner, som de bydende virksomheder stiller til rådighed.

Netop den del volder til stadighed problemer, når der skal samarbejdes om opgaverne i byggeriet. Det sker ofte, at en virksomhed melder navne ud på projekt- eller byggeledere, men når opgaven så skal gennemføres, er det helt andre - og måske mindre kompetente - folk der sættes på opgaven.

Et af de andre spændende elementer i den nye udbudsmodel er en incitamentsstruktur, hvor entreprenøren kan øge sin fortjeneste, hvis der leveres på fastsatte succeskriterier. Spændende, men det lyder også lidt farligt. For hvad er prisen på opgaven så reelt set?

Det allervigtigste er dog, at bygherren også fremover formår at vælge netop den udbudsform der passer bedst til den givne opgave. Nu er der én mere i værktøjskassen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109